Ny satsning skaber stærke cybersikkerhedsprodukter

Cybersikkerhedsprodukter

Der skal udvikles endnu bedre cybersikkerhedsprodukter af de danske virksomheder - og her spiller ny forskning en nøglerolle.

Efterspørgslen efter stærke løsninger inden for cybersikkerhed er stor og voksende. Det skal danske virksomheder udnytte - og derfor skal der udvikles endnu bedre cybersikkerhedsprodukter i Danmark.

Et nyt, ambitiøst partnerskab mellem Digital Research Centre Denmark, Nationalt Forsvarsteknologisk Center, Security Tech Space og Industriens Fond skal bringe forskningsbaseret cybersikkerhed og innovation tættere på de små og mellemstore virksomheder i Danmark.

Gennem en række innovations- og forretningsudviklingsaktiviteter skal den nye indsats være med til at opbygge et stærkt dansk økosystem for cybersikkerhed, hvor morgendagens cybersikkerhedsprodukter ser dagens lys.

Et afgørende element i det nye projekt er, at viden fra universiteter og GTS-institutter hurtigt og effektivt omsættes til teknologisk avancerede produkter og tjenester i tæt samarbejde med erhvervslivet.

“Vores vision er, at danske virksomheder er førende i at udvikle og anvende ansvarlige og sikre digitale løsninger. Implementering af nye teknologier er en afgørende del af den ambition og derfor baner vi nu vejen for at værdifuld viden fra de danske universiteter for alvor finder vej ud i erhvervslivet og omdannes til attraktive cybersikkerhedsprodukter og høj vækst,” siger Malene Stidsen, der er programchef for Industriens Fonds cybersikkerhedsprogram.

Det nye initiativ er især attraktivt for iværksættere, og de små og mellemstore virksomheder i Danmark, der alle har brug for adgang til viden og nye teknologier for at skabe attraktive cybersikkerhedsprodukter og innovative løsninger, der kan konkurrere på det globale marked.

“Danske virksomheder har et enormt potentiale inden for cybersikkerhed. Men skal vi udvikle skalerbare internationale konkurrencedygtige virksomheder, skal de bygges på specialiseret teknologi som er svær at kopiere. Dette projekt skal give virksomhederne adgang til unik viden fra forskningsverdenen til udvikling af anvendelige og konkrete cybersikkerhedsløsninger,” siger Thomas Riisgaard Hansen, der er direktør hos Digital Research Centre Denmark.

Cybersikkerhedsprodukter der møder global efterspørgsel

Med den nye indsats smelter forskningsområder sammen og brancheskel nedbrydes. Det gøres for at sætte alle fagligheder i spil, når det nye trusselsbillede skal håndteres.

Det er nemlig en bredspektret udfordring, som de danske virksomheder står med i dagligdagen – og det er også de gode løsninger på komplekse udfordringer, som det globale marked efterspørger.

“Vi står over for en kompleks trusselsudvikling, der kræver nye samarbejder mellem forskning, erhvervsliv og forsvarssektoren. Derfor skal vi sikre, at vi opbygger den nødvendige kapacitet og skaber teknologiske løsninger, som både erhvervslivet, samfundet og Forsvaret kan få gavn af,” siger Aleksander Moos, der er rådgiver hos Nationalt Forsvarsteknologisk Center.

Mens dansk erhvervsliv allerede har stærke fyrtårnsvirksomheder inden for cybersikkerhed, så er en af de vigtigste opgave i det nye projekt, at få mange flere af de små og mellemstore virksomheder i Danmark med på vognen – og dermed også bidrage til at styrke de danske virksomheder og deres udbud af cybersikkerhedsprodukter markant.

“Cybersikkerhed er ikke længere en niche – det er en forudsætning for vækst og konkurrenceevne i stort set alle brancher. Med dette projekt får flere små og mellemstore virksomheder mulighed for at koble sig direkte på forskningsmiljøer og skabe løsninger, der matcher morgendagens trusler. I det arbejde bidrager vi med netværk og viden, så flere virksomheder kan blive en del af Danmarks cybersikkerhedsøkosystem,” siger Peer H. Kristensen, der er direktør i Security Tech Space.

Det nye projekt igangsættes som en del af Industriens Fonds cybersikkerhedsprogram og indsatserne for at skabe stærke cybersikkerhedsprodukter støttes med knap 12 mio. kroner af fonden.

Dertil kommer også 3 mio. kroner i støtte fra Digital Research Centre Denmark og Nationalt Forsvarsteknologisk Center hver især.

Informationsmøde indleder indsatsen

Projektet skydes officielt i gang ved et online informationsmøde den 24. april 2025, hvor både virksomheder, forskere og andre interesserede kan høre mere om de mange udviklingsaktiviteter, som projektet kommer til at beskæftige sig med i den kommende tid – særligt med fokus på tre temaer:

  • Sikker software og systemer (inkl. kvantesikring)
  • Overvågning og beskyttelse af kritisk digital infrastruktur
  • Sikkerhed i AI-systemer

I kølvandet på informationsmødet åbnes der op for, at virksomheder og forskere kan indsende forslag til konkrete forsknings- og innovationsprojekter, hvor de sammen udvikler konkrete nye cybersikkerhedsprodukter og innovative løsninger.

Aktuelt

DefenceTech Denmark
Det sker

Informationsmøde om Defence Tech Denmark

Nyhed

19. juni 2025

Industriens Fond på Folkemødet med en cirkulær mission 

Women in tech arbejder for flere kvinder i dansk tech
Nyhed

20. maj 2025

Nyt initiativ skal få flere kvinder og startups ind i AI og cybersikkerhed

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

INFO

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.