Ny podcast guider produktionsvirksomheder i bæredygtighed

En ny podcastserie udgivet af ATV og Industriens Fond giver konkrete råd og inspiration til produktionsvirksomheder, som vil styrke arbejdet med bæredygtighed.

En bæredygtig produktion kræver mere end CO2-reduktioner. Men hvordan omstiller man sin virksomhed, så den er klar til at møde morgendagens krav?

Podcasten “Fremtidens Bæredygtige Produktion” tager lytterne med ud til fem danske produktionsvirksomheder, der arbejder strategisk med grøn omstilling. Hver især udforsker de rammerne for, hvordan danske produktionsvirksomheder kan styrke deres grønne konkurrencefordele.

De fem virksomheder fokuserer på forskellige dele af omstillingen: Nogle har knoklet for at reducere energiforbruget, mens andre fokuserer på at minimere affaldsmængderne fra produktionen.

”Det er afgørende for danske produktionsvirksomheders konkurrencedygtighed, at de formår at tænke bæredygtighed bredere end CO2-reduktioner. Heldigvis har gode eksempler på den udvikling herhjemme – og det er nogle af de virksomheder, som vi besøger i podcasten,” forklarer adm. direktør i Industriens Fond, Thomas Hofman-Bang.

Podcasten er baseret på analyser og resultater fra projektet “Fremtidens Bæredygtige Produktion”. Her udvikler ATV og Industriens Fond en baseline, som gør det muligt at måle virksomhedernes indsats på tværs af en række parametre.

”Vi ser, at virksomheder har godt fat om opgaven med at reducere CO2 og energiforbruget. Til gengæld har de sværere ved at knække koden til at reducere vandforbrug og affaldsmængderne,” forklarer akademidirektør i ATV, Lia Leffland.

De seks første afsnit af podcasten er tilgængelige nu. Her kan du udover de fem virksomheder blandt andet møde klimaprofessor Katherine Richardson, som analyserer vigtigheden af de forskellige indsatser.

Podcasten er produceret af Viegand Maagøe for Industriens Fond og ATV – Akademiet for de Tekniske Videnskaber. Du kan lytte til den her – og på alle gængse podcastplatforme.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.