Ny platform opskaleres for at hjælpe flere iværksættere gennem krisen

Mange danske startup-virksomheder kæmper i disse tider for at overleve Corona-krisen. Særligt iværksætterne er hårdt ramt. Det skal en ny hjælpeplatform ændre på.

Danmark er et stærkt iværksætterland, som er kendt for sine mange innovative startups, ikke mindst inden for tech-segmentet. COVID-krisen har dog slået benene væk under mange af de små virksomheder, som nu kæmper for både overlevelse og fremtid i Danmark, og i stigende grad også på internationale markeder. I takt med stigende smittetal og risiko for en ny COVID-bølge på markeder som er vigtige for danske startups med eksportstrategier, er behovet for fokuseret hjælp til de nyopstartede teknologitunge virksomheder stort.

Teknologi-iværksættere rummer et stort potentiale. Men de er altid udsatte i krisetider og corona-krisen er desværre ikke en undtagelse. Krisen betyder at startup-virksomhederne mister kunder og ordrer, får udsat indgåede kontrakter, går glip af investeringer eller får afskåret adgangen til attraktive internationale markeder. Derfor er der opstået et akut behov i startup-økosystemet for lettilgængelig rådgivning og konkret vejledning. Den hjælp vil vi gerne bidrage til,” siger Thomas Hofman-Bang, der er adm. direktør i Industriens Fond.

Derfor har Industriens Fond besluttet at stille ekstra midler til rådighed for den hub som Tech Nordic Advocates lancerede tilbage i maj. Hubben kaldes ’Startup Ecosystem Covid-19 Resource Hub’ og samler al hjælp til danske tech-startups på ét sted. Som en del af platformen gives der adgang til gratis rådgivning, sparring, investorer og samarbejdspartnere i Danmark og internationalt.

Vi oplevede i starten af corona-krisen et overvældende behov for hjælp fra start-up segmentet, som i høj grad faldt uden for regeringens hjælpepakker. For eksempel udfordringer med investorer der trak sig, aflyste/udsatte ordrer, nedsat bemanding, begrænset adgang til internationale markeder og meget andet. Der opstod således et akut behov for adgang til ny kapital, ressourcer samt rådgivning. I samarbejde med Vækstfonden lancerede vi derfor Startup Ecosystem COVID-19 Ressource Hubben, og har siden hjulpet en lang række danske digitale/tech entreprenører, startups og økosystemet. Vi har blandt andet formidlet gratis adgang til nye investorer, mentorer, forretningsmæssig, strategisk, juridisk, international, og kommunikationsmæssig rådgivning, information og ressourcer i Danmark og internationalt gennem vort globale Global Tech Advocates netværk. Deltagere på TechBBQ kan den 18. september klokken 15.40 -16.10 opleve et live case study om en startup, der har modtaget hjælp fra hubben samt høre fra mentorer, der har hjulpet og deres motivation for at hjælpe,” siger Jeanette Carlsson, Founder & CEO, Tech Nordic Advocates.
 

Stort partnerskab bag platformen

Siden platformens etablering er yderligere 16 partnere indgået i samarbejdet omkring ’Startup Ecosystem Covid-19 Ressource Hub’. Partnerskabskredsen, der blandt andre tæller Danish Business Angel (DAnBan) Network, DTU, Dansk Industri, Erhvervshus Hovedstaden, Dansk Erhverv, Digital Hub Denmark, Kreab Copenhagen, Magnusson Law og Dell, skal i fællesskab understøtte kommunikationen af hubbens tilbud og videreformidle muligheden for at få handlingsorienteret og virksomhedsrettet hjælp.
 

Fond vil sætte ekstra fart på aktiviteterne

Industriens Fond indtræder nu som yderligere partner for at opskalere platformen og lancere nye tiltag, herunder fysisk rådgivning i iværksættermiljøerne hvor hubbens rådgivere, mentorer og sparringspartnere besøger iværksættermiljøerne og kommer med gratis råd og vejledning, så flere digitale startups kan hjælpes gennem krisen og komme ud på den anden side med øget konkurrenceevne.

”Industriens Fond er til for danske virksomheder og med det her projekt når vi ud til en masse iværksættere og kan forhåbentlig hjælpe dem ind i en lysere fremtid, hvor vækst, eksport og jobskabelse fylder mere end krise-håndtering. Det er i hvert fald ambitionen,” siger Thomas Hofman-Bang.

De nye aktiviteter og Industriens Fonds engagement præsenteres officielt på et informationswebinar på ZOOM den 14. september mellem klokken 10:00 og 11:00. Se mere om

Hvad er Startup Ecosystem COVID-19 Resouce Hub?

På platformen kan iværksættere, der har behov for hjælp, finde viden og modtage rådgivning i forhold til lige netop de problemer, de står over for. En lang række virksomheder og eksperter har indgået partnerskab med Tech Nordic Advocates og deres danske, nordiske og globale ’Global Tech Advocates’ netværk med over 12.000 tech-sektor ledere som står til rådighed for de startup-virksomheder, som har behov for hjælp.

Blandt andet tilbyder hubben en real-time chat funktion, som er bemandet i dagtimerne, hvor startups kan stille spørgsmål og få live-rådgivning om eksempelvis juridiske, forretningsmæssige, kommunikationsmæssige og finansielle spørgsmål fra forskellige eksperter fra startup-økosystemet. Ligeledes står en række danske og internationale eksperter til rådighed med tilbud om gratis rådgivning efter aftale.

Hubben opdateres løbende med relevant information, ressourcer, events, podcasts og webinarer til digitale startups og virksomheder, som forsøger at navigere gennem Corona-krisen, ligesom Tech Nordic Advocates på hubben har samlet case-studier, ’best practice’-eksempler fra Danmark og andre lande, samt andet relevant materiale. Som følge af samarbejdet med Industriens Fond opskaleres platformen nu samt udvides til at omfatte yderligere tiltag, herunder fysisk rådgivning i iværksættermiljøerne så endnu flere kan hjælpes styrket gennem krisen.

Projekt data

Deltag

Det nye initiativ præsenteres på et informationswebinar den 14. september mellem klokken 10:00 og 11:00. Se mere her:

PROJEKTET

Her på hjemmesiden kan der læses mere om projektet  ’Startup Ecosystem COVID-19 Resource Hub’ og det samme kan der på projektets egen hjemmeside.

PROJEKTPARTNERE

Projektet udføres af Tech Nordic Advocates i samarbejde med en række aktører:

TEMAINDKALDELSE

Projektet er skabt i kølvandet på Industriens Fonds coronaindsats ‘Styrket gennem Krisen’ – en del af genstartNU.dk.

KONTAKT

Eventuelle spørgsmål angående Industriens Fonds støtte til ’Startup Ecosystem COVID-19 Resource Hub kan stilles til fondens sekretariat.

Ole Østrup
Formidlingschef
Telefon: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.