Ny arbejdskraft på Sydfyn

Projektet 3P-Netværket går nye veje i forsøget på at skaffe mere arbejdskraft ved at etablere et mentornetværk målrettet flygtninge.

Projektet tager udgangspunkt i de nuværende udfordringer med at rekruttere kvalificeret arbejdskraft til det sydfynske erhvervsliv, hvorfor man i fremtiden i høj grad vil være afhængige af flygtninge og indvandrere til at dække regionens arbejdskraftbehov. Det er projektets mål at rekruttere 50 erhvervsmentorer og gennemføre 50 erhvervsmentorforløb, hvorefter mindst halvdelen af virksomhederne i løbet af projektperioden øger antallet af flygtninge blandt medarbejderne. En af projektdeltagerne, Ousama Osman, har allerede fået en mentor, fortæller han til TV2.

Projektet udføres af Erhvervsintegration Nord og forventes afsluttet i 2019. Der kan læses mere om 3P-netværket og udfordringerne ved at besøge projektet via linket nedenfor.

I dag er det en tendens, at mange danskere finder nyt job eller besætter ledige stillinger gennem et allerede eksisterende netværk – et netværk som flygtninge endnu ikke har. Projektet vil derfor mindske og måske helt fjerne flygtninges netværksbarrierer ved at etablere målrettede mentorforløb.
 

MENTORFORLØB

I mentorforløbet bliver flygtninge matchet med en ressourcestærk erhvervsleder, der skal bringe sit eget netværk i spil og ligeledes vejlede om karrierevalg, jobsøgning og den danske arbejdsmarkedskultur. Formålet er, at de sydfynske virksomheder på sigt får velkvalificeret arbejdskraft ud af forløbene. Der kan læses meget mere om de igangværende mentorforløb ved at besøge linket nedenfor, hvor TV2 fortæller mere om Ousamas oplevelser i projektet.

Projekt data

PROJEKTET

Industriens Fond støtter projektet 3P-Netværket med 1,4 mio. kroner. Det er Erhvervsintegration Nord, der er tovholder på projektet, og der kan læses meget mere om det via nedenstående link.

TEMAINDKALDELSE

Projektet udspringer af Industriens Fonds temaindkaldelse, der sigter efter at afhjælpe virksomheders behov for arbejdskraft via målrettet opkvalificering, rekruttering og ansættelse af nyankommne flygtninge. Læs mere om temaindkaldelsen fra Industriens Fond gennem linket nedenfor.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.