Nålestik skal åbne amerikansk marked

Nyt projekt, kaldet MedTech Bridge, skal hjælpe mindre danske virksomheder ind på det amerikanske milliardmarked for medikoteknisk udstyr.

Et nyt initiativ – kaldet MedTech Bridge – skal hjælpe danske virksomheder ind på det amerikanske marked, der er verdens største marked for medikoteknisk udstyr.

USA er af åbenlyse årsager et interessant marked for sundhedsrelaterede velfærdsløsninger. Og medico er en dansk styrkeposition. Mens de store danske medtech-virksomheder er veletablerede i USA og henter 25-50 procent af deres omsætning over there, så er succeshistorierne få blandt mindre danske virksomheder. Det skal ændres gennem det nye projekt,” siger adm. direktør Mads Lebech fra Industriens Fond, der har støttet etableringen af MedTech Bridge med godt otte millioner kroner som en del af Fondens arbejde med at internationalisere dansk erhvervsliv med henblik på at øge eksporten og få nye erfaringer udefra.

Det er DTU Business der skal lede det nye projekt i samarbejde med Medicoindustrien, The Medical Alley Association i Minneapolis og det nationale innovationsnetværk MedTech Innovation.

Initiativet skal motivere og hjælpe mindre og mellemstore danske virksomheder med at overvinde amerikanske markedsbarrierer som FDA, Regulatory Affairs og Reimbursement. Det er blandt andet den slags udfordringer, som afholder virksomhederne fra at forsøge sig med det amerikanske marked,” siger Sam Kondo Steffensen, der er programdirektør hos DTU Business.
 

Virksomhedsspecifik løsning

MedTech Bridge adskiller sig fra andre erhvervsfremmeinitiativer inden for sundhedsindustrien ved at være en nålestiksoperation, der udelukkende fokuserer på medikoteknik, herunder e-health samt de specifikke barrierer, som netop medtech-virksomhederne oplever på det amerikanske marked.

På basis af individuelle behov vil virksomhederne med MedTech Bridge blive tilbudt sparring med amerikanske eksperter, accelerator-programmer, workshops, partnerskaber, samt et vidensdelingsformat, der skal sikre, at best practice bliver formidlet til flest mulige,” siger Sam Kondo Steffensen.
 

Åbner amerikansk kontor

MedTech Bridge får både repræsentation i København og i den amerikanske by Minneapolis, der er verdens førende klynge inden for medikoteknik. I netop Minneapolis har også virksomheder som Coloplast, GN Resound og Queue-it sine amerikanske hovedsæder. Industriens Fonds bevilling støtter projektets aktiviteter hen over de kommende tre år.

Projekt data

Projektet

Læs meget mere om det nye projekt her på Industriens Fonds hjemmeside.

PROJEKTPARTNERE

Projektet varetages af DTU Business og gennemføres i samarbejde med en række partnere. Besøg dem her.

TEMAINDKALDELSE

Projektet udspringer af den temaindkaldelse om Globale Alliancer, som Industriens Fond gennemførte medio 2018. Læs mere om både den og tidligere temaindkaldelser her.

Yderligere information

Eventuelle spørgsmål til det nye initiativ kan stilles til Industriens Fonds sekretariat.

Ole Østrup
Formidlingschef
Telefon: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.