Massiv støtte på vej til fintech-startups i Danmark og Norden

Med et nyt eksportinitiativ i ryggen, kan danske fintech-iværksættere sætte mere fart på den internationale skalering.
Mange fintech-startups er ivrige efter at skalere og komme ud på de internationale markeder. Men alt for få lykkes med missionen. Det skal et nyt ambitiøst program fra Copenhagen Fintech og Industriens Fond nu lave om på.
9. april 2025 / Internationalisering
Det nye samarbejde skal derfor styrke konkurrenceevnen og den internationale vækst hos især danske, men også andre nordiske fintech-startups.
For det er særligt, når forretningen skal ud over landets grænser, at det kniber for mange startup-virksomheder indenfor fintech.
Udtalt udlængsel
Tal fra Nordic Fintech Mapping-databasen og besvarelser fra Nordic Fintech-undersøgelsen i 2025 viser at Fintech-startups har appetit på at komme ud i verden.
Blandt andet fremgår det, at 64 procent af fintech-startups i Norden planlægger at ekspandere internationalt inden for de næste to år. Og endnu flere håber på at komme ud i verden. Godt 80 procent af de nordiske fintech-startups ønsker for eksempel at skalere i Europa.
To tiltag styrker især det internationale
Det nye nordiske scaleup-program, der har 8,0 mio. kroner i ryggen fra Industriens Fond, kommer konkret til at hjælpe fintech-iværksætternes internationale vækst på vej med fokus på to områder.
Dels gennem eksportfremstød og delegationsture til nøglemarkeder, dels ved at tiltrække dygtige internationale erhvervsprofiler, med dokumenterede vækstsuccesser bag sig, som kan indgå i bestyrelser og mentorforløb hos de danske fintech-iværksættere.
Projektet adresserer væsentlige problemer
Scaleup-programmet adresserer nogle af de centrale udfordringer som fremhæves i den europæiske Draghi-rapport.
Rapporten understreger nemlig nødvendigheden af strukturerede indsatser, der kan hjælpe europæiske startups med at skalere effektivt på det internationale marked – også inden for fintech.
”Med det nye initiativ skærper vi fintech-virksomhedernes internationale tilstedeværelse og konkurrenceevne, så de effektivt kan tiltrække globale kunder, strategiske samarbejdspartnere og nødvendige investeringer,” siger adm. direktør Thomas Hofman-Bang fra Industriens Fond og fortsætter:
”Målet er først og fremmest at understøtte international skalering af vækstparate fintech-virksomheder. Men ved at være til stede på det globale marked, eksponeres virksomhederne også for nye innovationsmuligheder og teknologi, som kan tages med hjem og være med til at styrke det dansk-nordiske økosystem mere bredt.”
Også hos Copenhagen Fintech ser man store potentilaer i det nye program.
”International skalering kræver målrettet støtte, et stærkt internationalt netværk og de rette specialiserede ressourcer. Dette program skaber klare veje ud i verdenen og konkrete værktøjer, som danske startups har brug for, når de træder ind på det internationale marked,” fremhæver Thomas Krogh Jensen, der er CEO hos Copenhagen Fintech.
Den danske fintech-virksomhed Monthio, der hjælper banker med automatiseret vurdering af kunders kreditværdighed, understreger programmets strategiske fordele:
“At være en del af Copenhagen Fintechs økosystem har allerede åbnet døre for os. Netværksmulighederne og introduktionerne har været værdifulde og har støttet vores ekspansion i Nordeuropa,” siger Mads Aarup Pedersen, der er CEO i virksomheden Monthio.
Det nye scaleup-program er allerede på sin første delegationstur i Berlin, hvor FIBE – Fintech Berlin afholdes i disse dage.
Fintech Berlin er en kolossal messe for finanssektoren og tilstødende industrier. Den afholdes i den tyske hovedstad og tiltrækker både potentielle kunder og investorer, der kunne være interesserede i virksomheder fra Danmark.
Attraktive muligheder
Danske fintech-iværksættere får, gennem det nye program, adgang til unikke muligheder, der kan bringe vækst og eksport med sig.
Strategisk netværk: Iværksætterne forbindes med globale finansielle institutioner, venturekapitalinvestorer, førende teknologivirksomheder, regulerende myndigheder og specialiserede rådgivere for at øge iværksætternes internationale synlighed og markedsindflydelse.
Avancerede uddannelsesforløb: Programmet tilbyder intensive masterclasses, specialiseret bestyrelsestræning og workshops målrettet international markedsadgang, partnerskabsudvikling, effektive skaleringsstrategier og navigation af regulatoriske udfordringer.
Mentorskab og ekspertvejledning: Iværksætterne får adgang til et netværk af erfarne internationale brancheeksperter og mentorer, der tilbyder afgørende indsigt, strategisk rådgivning og praktiske løsninger på udfordringer forbundet med international ekspansion.
Vidensdeling og ressourceudvikling: Programmet udvikler en omfattende samling af best practices, strategiske rammer, skalerbare metoder og værktøjer, som gøres tilgængelige for hele det nordiske fintech-miljø for at sikre fortsat vidensdeling og økosystemvækst.
Læs meget mere om det nye projekt her.