Industriens Fonds Iværksætterpris uddelt for første gang

Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik overrakte torsdag eftermiddag Industriens Fonds Iværksætterpris til vindervirksomheden Nordic Power Converters.

Ved et festligt arrangement i Marketenderiet i Valby, blev vinderen af Danish Tech Challenge 2014 præmieret med Industriens Fonds Iværksætterpris og de 500.000 kroner som følger med prisen.

Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik overrakte førstepræmien og var imponeret over niveauet i Danish Tech Challenge. Kronprinsen noterede sig også den store begejstring der omgærdede hele arrangementet i Valby.

Det blev Nordic Power Converters som løb afsted med Industriens Fonds Iværksætterpris i en tæt finale hvor de øvrige deltagere var: Audientes, Future Electric, Novipel, SBT Aqua og Texo Medical.

Juryens begrundelse var som følger:
“Der er tale om en god gedigen ingeniøropfindelse, som har et stort og globalt potentiale. Nordic Power Converters har stærke kompetencer både indenfor teknologien, men også på den kommercielle side. Virksomheden har udviklet en teknologi, der tilbyder kunderne en klar og reel værdi. Samlet set har Nordic Power Converters et realistisk potentiale til indenfor få år at blive en god og sund dansk industrivirksomhed.”

Prisuddelingsarrangementet bestod dels af seks pitches fra finalevirksomhederne, dels af et fagligt indlæg fra Henrik Føhns der til dagligt er radiovært på programmet Harddisken, dels en samtale mellem Industriens Fonds adm. direktør Mads Lebech og én af Danmarks mest succesrige hardware-iværksættere Jørgen Hallundbæk, der i 1994 grundlagde virksomheden Welltec, som han i dag er CEO i.

Også Industriens Fonds bestyrelsesformand Sten Scheibye var på scenen. Her bekendtgjorde han, at Industriens Fond har besluttet at støtte Danish Tech Challenge i yderligere tre år. Således ligger det nu fast at Industriens Fonds Iværksætterpris også vil blive uddelt i 2015, 2016 og 2017.

Ankomst
Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik ankommer til finaleshowet for Danish Tech Challenge.

Vinderen
Nordic Power Converters modtager Industriens Fonds Iværksætterpris 2014.

Kronprins Frederik ser nærmere på vinderens produkt
Mickey Madsen (tv.) fra Nordic Power Converters viser det vindende produkt frem

Projekt data

Læs mere

Industriens Fonds Iværksætterpris uddeles til vinderen af acceleratorforløbet Danish Tech Challenge som Industriens Fond har udviklet sammen med Scion DTU. Via linket nedenfor kan man læse mere om Danish Tech Challenge og møde deltagervirksomhederne.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.