Industriens Fond giver knap 40 mio. kr til øget cybersikkerhed i værdikæderne 

Cybersikkerhed er et vigtigt parameter for at blive tilvalgt som virksomhed i dag.

Cybersikkerhed er et vigtigt parameter for at blive tilvalgt som virksomhed i dag.

Med fem nye projekter vil Industriens Fond styrke danske virksomheders arbejde med cybersikkerhed i værdikæderne.

De fem projekter skal aktivere over 250 primært små og mellemstore virksomheder i forløb, der med forskelligt afsæt skal løfte den digitale sikkerhed i virksomhedernes kontaktflader og derigennem styrke konkurrenceevnen.  

“Virksomheder indgår i utallige partnerskaber som led i handel og samarbejde på tværs af industrier og kontinenter – især digitalt. Derfor skal cybersikkerhed selvfølgelig også tænkes bredere end virksomhedens egne it-systemer. Sikkerhed i værdikæderne er et forholdsvist underbelyst emne – og det skal de her projekter ændre på, mens de gør en forskel for virksomhederne, siger Malene Stidsen, programchef for cybersikkerhed i Industriens Fond.  

Projekter skal skabe anvendelig viden   

Projekterne har fokus på at skabe ny, praktisk anvendelig viden til gavn for dansk erhvervsliv – både for virksomheder, der i forvejen arbejder med cybersikkerhed, og dem, der kun lige er kommet i gang. 

“Vi vil rigtig gerne understøtte, at forskning om hhv. cybersikkerhed og værdikæder tænkes sammen og omsættes til ny viden, der kan implementeres i virksomhederne. Den tværfaglighed bringes i spil i projekterne “Cybersikkerhed og forretningskontinuitet” og “Cybersecurity of supply chains”, siger Malene Stidsen.  

To af projekterne tager udgangspunkt i hhv. robot- og fødevareindustrien, der er særligt følsomme i forsyningskæderne på hver deres måde. Her er det forventningen, at der skal skabes viden og erfaringer, der kan bruges i lignende brancher. Derudover skal projektet “Styrket Cybersecurity for SMV” med Erhvervshus Midtjylland nå de mindre virksomheder, hvor modenhedsniveauet er lavt.

Forskellige projekter – fælles impact

“Vi har lagt vægt på, at der er en god synergi mellem projekterne, og at de samtidig dækker forskellige målgrupper. Lige nu er der stor forskel på, hvor langt virksomhederne er i arbejdet med cybersikkerhed. Men uanset om man er en større eller mindre virksomhed, vil det kun blive vigtigere for konkurrenceevnen, at man har styr på cybersikkerhed – både inden for sin egen digitale matrikel og i værdikæderne, slutter Malene Stidsen.    

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.