Idrættens Innovationslab bringer industri og idræt sammen

Idrættens Innovationslab er et nyt initiativ, der skal fungere som bindeled mellem erhvervslivet og idrætten. Det skal bane vej for innovative produkter og løsninger, så danske virksomheder i højere grad kan få en bid af omsætningen i den globale sportsindustri.

Det nye innovationslab etableres i et samarbejde mellem Industriens Fond og Danmarks Idrætsforbund. Fokus vil blive rettet mod flere forskellige områder. For eksempel skabes et miljø, hvor der kan udvikles trænings- og konkurrenceudstyr til eliteatleterne – udstyr, der på sigt kan afsættes til breddeidrætten og motionister og derved bidrage til indtjeningen i dansk erhvervsliv. Også idrættens omgivelser skal være på dagsordenen i Idrættens Innovationslab, eksempelvis tiltag der forbedrer tilskueroplevelsen i forbindelse med idrætsarrangementer.

Sportsindustrien rummer et stort potentiale for danske virksomheder. Med dygtige sportsstjerner og en omfavnende breddeidræt i Danmark, er det danske marked interessant i sig selv. Men muligheden for at eksportere er stor og bliver formentlig større i fremtiden, når interessen for motion øges og købekraften stiger hos sportsudøvere over hele verden. Men for at få en bid af markedet, så skal danske virksomheder på banen med innovative produkter og løsninger af høj kvalitet,” fortæller Mads Lebech, administrerende direktør for Industriens Fond, om baggrunden for fondens støtte til Idrættens Innovationslab.
 

Stort potentiale i samarbejdet

Der er et stort potentiale i et samarbejde mellem virksomheder og iværksættere på den ene side og idrætten på den anden side. Med Idrættens Innovationslab kommer industrien helt tæt på kunderne i et miljø, der handler om at være bedst.

Jeg er virkelig glad for, at Industriens Fond bakker op om dette spændende projekt. Der er mulighed for en masse gevinster i samspillet mellem industrien og idrætten, men det kræver, at vi bliver bedre til at forstå hinandens behov og muligheder. Her tror jeg, at Idrættens Innovationslab kan gøre en forskel,” siger Morten Mølholm Hansen, administrerende direktør for DIF, og åbner dermed døren for industrien og byder den indenfor i den mangfoldige og vidt forgrenede danske idrætsverden.

Projektet går for alvor i gang i starten af april 2017, og kommer til at høre hjemme i Idrættens Hus i Brøndby. Det følges af en styregruppe, som blandt andet består af topfolk fra dansk erhvervsliv. Ud over Industriens Fond, som støtter projektet med fire millioner kroner, og Danmarks Idrætsforbund, er også en række virksomheder, eventorganisationen Sport Event Denmark og brancheorganisationen Dansk Industri med i projektet.

Projekt data

Projektet

Idrættens Innovationslab skal facilitere innovationssamarbejder mellem erhvervslivet og idrætten. Det gøres for at styrke innovationsevnen hos danske virksomheder, så nye produkter og løsninger kan udvikles og vinde indpas på det globale marked. Læs mere om projektet her på Industriens Fonds hjemmeside.

RADIO-INDSLAG

Hør Morten Mølholm, adm. direktør for DIF, og Mads Lebech, adm. direktør for Industriens Fond, fortælle om det store potentiale i Idrættens Innovationslab, da de var på besøg i P1 Morgen. Ved at benytte linket nedenfor kan radio-indslaget høres.

Projektdeltagere

Industriens Fond har bevilliget 4,2 mio. kroner til projektet Idrættens Innovationslab. Med i projektet er også Danmarks Idrætsforbund, Sport Event Denmark og Dansk Industri. Besøg organisationerne nedenfor.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.