Hurtig afklaring – hurtigt i arbejde

Tidlig kompetenceafdækning skal få flygtninge hen til de dele af Danmark, hvor de ledige stillinger passer til flygtningenes evner.

Der mangler en struktureret styring af statslig boligplacering, lokale behov for arbejdskraft og nyankommne flygtninges kompetencer. Afklaringen af flygtninges kompetencer sker nemlig først, når en kommune overtager integrationsansvaret og det betyder, at der ikke i særligt udstrakt grad tages højde for flygtningenes kunnen og kompetencer.

Det betyder, lidt firkantet sagt, at smede, der kunne gøre en hurtig entré på arbejdsmarkedet i Nordjylland i stedet lander i eksempelvis København. Det er uhensigtsmæssigt for både virksomheder, flygtninge og kommuner.
 

Tidlig indsats iværksættes

Med projektet Talent Management vil der blive sat spot på den tidlige kompetenceafdækning. Ved at kende den enkelte flygtnings kompetencer mere indgående, så kan man bedre arbejde for, at boligplacere ham eller hende i et område hvor der netop efterspørges disse kompetencer. På den måde kan virksomheder få adgang til flere kompetente medarbejdere og den enkelte flygtning kan bo i et område hvor vejen til arbejdsmarkedet synes kortere end den ellers ville have været.

En række kommuner er involveret i projektet, men det er Integrationsnet der foretager den tværgående projektledelse og koordinering. Derudover er en række andre parter med i projektet – det kan der læses mere om nedenfor.

Projekt data

PROJEKTET

Industriens Fond har besluttet at støtte projektet Talent Management. Det er Integrationsnet – en del af Dansk Flygtningehjælp – der er tovholder på projektet og der kan læses meget mere om de involverede parter via nedenstående link.

TEMAINDKALDELSE

Projektet Talent Management udspringer af Industriens Fonds temaindkaldelse om øget udbud af arbejdskraft gennem hurtigere integration. Læs alt om temaindkaldelsen her.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.