Global ledelse med globalt tankesæt

Globaliseringen og agilt lederskab var højt på dagsordenen ved SMV-konferencen 2018. På dagen præsenteredes håndbogen ”Få Greb om Global Ledelse”. 

Der var fuldt hus, da ledere fra mindre og mellemstore danske virksomheder var samlet til SMV-konference, som Dansk Industri traditionen tro er vært for én gang om året. Dagen bestod af taler og debatindlæg fra relevante aktører fra erhvervslivet, men der blev også præsenteret konkrete værktøjer, som deltagerne kunne tage med sig hjem.

På scenen var blandt andre Jesper Møller, Industriens Fonds næstformand, hvor han fortalte om projektet Global Leadership Competences og Fondens engagement heri samt nødvendigheden af at ledere skal have et globalt tankesæt for bedst at kunne lede i ambitiøse virksomheder. Der kan læses mere om konferencen og programmet her.
 

HÅNDBOG – FÅ GREB OM LEDELSE

På konferencen præsenteredes en håndbog om global ledelse, som er blevet til i projektet Global Leadership Competences. Den er udviklet i et stærkt samarbejde mellem en række virksomheder og forskere, der i fællesskab har skabt nogle praktiske og brugervenlige værktøjer, der kan bistå danske erhvervsledere til at lede deres virksomheder globalt.

Ledelse er et relativt diffust emne at få greb om og derfor spænder værktøjerne også bredt og omfavner faktorer som for eksempel kulturelle og geografiske forskelle, agilitet og distanceledelse. Værktøjerne er alle opsamlet i den nye håndbog, der hedder ”Få Greb om Global Ledelse”, som kan læses gennem linket nedenfor:

GLOBAL LEDELSE

Globale ledelseskompetencer har været det altoverskyggende omdrejningspunktet for projektet Global Leadership Competences, der er blevet gennemført sammen med Dansk Industri og Copenhagen Business School. Formålet med projektet har været at udforske og identificere de mest kritiske ledelseskompetencer for at skabe succes på den globale scene. Der kan læses meget mere om projektet og dets arbejde med ledelse ved at besøge følgende links:

Projekt data

PROJEKTET

Med støtte fra Industriens Fond har projektet Global Leadership Competences haft fokus på globale ledelseskompetencer i dansk erhvervsliv. Projektet er gennemført i et tæt samarbejde med Dansk Industri, Copenhagen Business School og en række danske virksomheder, der har erfaringer med ledelse på den globale scene. Læs mere om projektet her på hjemmesiden.

RAPPORTER

Projektet har tidligere udgivet en række faglige rapporter med værktøjer, metoder, viden samt gode råd til virksomheder, der vil skabe stærkere globale ledere. Alle rapporterne kan læses ved at besøge projektets egen hjemmeside på følgende link:

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.