Fremtidens maritime stjerner søsættes

Maritime Stars hedder et nyt ambitiøst projekt, der skal hjælpe start up-virksomheder med at udvikle nye produkter og løsninger til den maritime branche. Industriens Fond støtter projektet med 2,6 millioner kroner.

Hvis du har idéen, så har vi ekspertisen. Så kort kan det nye maritime projekt Maritime Stars beskrives. Femten start-up-virksomheder og iværksættere får i de næste tre år mulighed for at deltage i det unikke forløb, hvor den maritime branches fyrtårnsvirksomheder står klar med rådgivning, sparring og udvikling. Projektet er støttet af EU’s Socialfond og af Industriens Fond.

”Danmark er historisk set en vigtig maritim nation. Samtidig er vi også et land med stor iværksættertrang og gode ideer til innovative løsninger. Derfor har Industriens Fond valgt at involvere sig i dette ambitiøse projekt, der vil være med til at føre den maritime branche ind i fremtiden”, siger adm. direktør i Industriens Fond, Mads Lebech.

Maritime Stars skal drives af det maritime videnscenter, MARCOD. Her mærker man allerede nu en stor interesse for projektet.

”Der er så mange muligheder i den maritime branche. Maritime Stars åbner døren for, at iværksætterne med de fede idéer kan få den rette fødselshjælp. Vi er overbeviste om, at vi hen over de næste tre år vil få udviklet produkter og løsninger, der i den grad vil styrke både Nordjylland, men også Danmark som et maritimt kraftcenter”, fortæller adm. direktør i MARCOD, Christine Lunde.

Mange måneders træning

Konkret går Maritime Stars ud på, at fem start-up-virksomheder om året udvælges via en pitchrunde, hvor de fremlægger deres innovative, maritime idé foran et panel bestående af eksperter fra fyrtårnsvirksomhederne.

Herefter følger et 9-måneders træningsforløb, hvor start-up-virksomhederne sammen med udvalgte mentorer fra fyrtårnsvirksomhederne udarbejder et koncept, en forretningsplan og en strategi sammen. Ind imellem mødes alle deltagere og finpudser idéer og koncepter – og til slut står iværksætterne med en vækstplan og mulige samarbejdsaftaler med mentorerne. For eksempel DFDS, der er med som fyrtårnsvirksomhed.

”DFDS ser Maritime Stars som særdeles interessant, fordi projektet kombinerer innovation fra nye brancher med vores mangeårige erfaring som rederi. Dermed passer det rigtig godt ind i vores strategi, hvor vi gerne indgår i partnerskaber med spændende start-up-virksomheder. Samtidig er vi som en af de større virksomheder med til at fremme iværksætteri i den maritime branche,” siger Senior Project Manager i DFDS, Mads Billesø Bentzen.

Maritime Stars udmærker sig også ved, at det er ganske gratis for start-up-virksomhederne at deltage. Det koster kun engagement og gode idéer. Ansøgningsfrist til første runde er 1. marts 2019.

Følgende fyrtårnsvirksomheder deltager i Maritime Stars: Alfa Laval, Danske Rederier, DESMI, DFDS, Fjordline, Gatehouse, Hoyer Motors, Logimatic, Maersk Tankers, MAN Energy Solutions, Terntank, Viking Life-Saving Equipment, Wrist Ship Supply, World Marine Offshore, Wärtsila Danmark.

Projekt data

PROJEKTET

Læs mere om projektet her på Industriens Fonds hjemmeside.

KONTAKT

Eventuelle spørgsmål angående igangsættelsen af det nye projekt kan stilles til Industriens Fonds sekretariat.

Ole Østrup
Formidlingschef
Telefon: 33 37 62 08
Mail: oos@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.