Flere mentorforløb til mellemstore virksomheder

Det afprøvede mentorprogram ATV Mentor skal bredes ud til flere virksomheder. Resultaterne har været gode i pilotfasen og nu skal flere være med.

Industriens Fond har med en treårig bevilling på i alt en million kroner sikret, at ATV’s pilotprojekt med et mentorprogram for ledelser kan bredes yderligere ud. Mentorprogrammet henvender sig til mellemstore virksomheder med vækstpotentiale og drives i et samarbejde mellem ATV, Håndværksrådet, Dansk Erhverv og PwC. Med bevillingen fra Industriens Fond kan også virksomheder uden tilknytning til de fire partnere komme med i programmet.

Flere skal være med

Det afsluttede pilotforløb har givet positive tilbagemeldinger fra de virksomheder der har været med i pilotforløbene. Med bevillingen fra Industriens Fond kan programmet som minimum fortsætte i sit nuværende omfang i de næste tre år, men ambitionen er at skalere programmet op, så endnu flere virksomheder kan få glæde af det.

Mentorprogrammet har allerede i den indledende fase demonstreret konkrete resultater i form af styrket ledelse og strategisk fokus i en række virksomheder med potentiale og ambitioner for vækst. Disse gevinster skal nu komme endnu flere virksomheder til gode. Danmark har mange mellemstore virksomheder, og en stor del af fremtidens vækst og arbejdspladser skal komme fra dette segment. Det kræver, at virksomhedernes ledelser får styrket den strategiske værktøjskasse, og det er det som ATV Mentor kan hjælpe med.

Skrappe krav til deltagerne

Der stilles skrappe krav til de virksomheder, der ønsker at deltage i programmet. Virksomhederne skal have mellem 20 og 100 ansatte, de skal have vækstpotentiale – og ledelsen skal være indstillet på at gå ind i programmet med 100 procent engagement. Mentorprogrammet har hidtil været forbeholdt virksomheder, der er medlemmer eller kunder hos Håndværksrådet, Dansk Erhverv og PwC, men med fondsstøtten bliver det nu muligt at tilbyde en bredere kreds af virksomheder at komme med.

Projekt data

Åbent for alle

Et pilotforløb har vist, at ATV Mentor potentielt kan hjælpe mange danske virksomheder på rette vej. Med en bevilling fra Industriens Fond, kan ATV Mentor nu bredes ud, så endnu flere danske virksomheder kan få gavn af erfarne mentorer fra Akademiet for de Tekniske Videnskaber.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.