Femkløver løb med cyber-triumf

Cybersikkerhed fylder mere og mere hos danske virksomheder. Det betyder også, at kompetencer på området i stigende omfang efterspørges. Afholdelsen af DM i cybersikkerhed for gymnasieelever sætter fokus på talentmassen indenfor området.

Dansk erhvervsliv oplever i stigende grad at uønskede gæster finder vej til fortrolige data og andre vigtige ting. Den udfordring kræver særlig opmærksomhed og behovet for kompetencer på området forventes at vokse i mange år fremover.

Med ønsket om at øge studerendes interesser og kompetencer indenfor cybersikkerhed har en bred partnerkreds udviklet en virtuel træningsplatform til netop det formål.

Som led i projektets arbejde afholdes også DM i Cybersikkerhed for gymnasieelever. Det løb af stablen i weekenden og her kunne Bjarke Breth Pedersen, Jonas Schjællerup, Emil List, Kristian Liboriussen og Simon Lassen fra Learnmark Horsens lade sig hylde som vinderholdet ved dagens DM-arrangement.

DM i Cybersikkerhed samler deltagere fra gymnasier i hele Danmark og ambitionen er, at den slags arrangementer kan få flere unge til at kaste sig over cybersikkerhed og de fagligheder som kræves for at kunne gøre sig gældende på området.

Et aktuelt emne

Arbejdet med cybersikkerhed er fortsat et prioriteret emne i Industriens Fonds virke. Senest har fonden stået bag etableringen af Danish Hub for Cyber Security og også fremadrettet vil fonden arbejde med at styrke danske virksomheders modstandskraft mod ondsindede magter og svage sjæle.

Det næste DM i Cybersikkerhed er planlagt til at blive afholdt den 3. og den 4. oktober næste år hos virksomheden Microsoft nord for København.

Projekt data

Projektet

DM i Cybersikkerhed for gymnasieelever afholdes som led i projektet Træningsplatform For Cybersikkerhed.

CYBERINDSATS

Industriens Fond har iværksat en særlig indsats inden for cybersikkerhed. Læs mere om indsatsen her.

Reportage

Dele af årets DM i Cybersikkerhed for gymnasieelever blev optaget på video. Se reportagen her.

Kontakt

Mere information kan fås ved at kontakte fondens sekretariat.

Ole Østrup

Formidlingschef

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.