Et nyt ConTech Lab skal digitalisere byggebranchen

En fælles digital udviklingsplatform til byggeriets parter skal fremme innovation og effektivitet i branchen.

En ny stor forundersøgelse har givet indsigt i, hvordan brugen af ny teknologi i alle dele af byggeriet bedst udbredes. Nu starter arbejdet med at udvikle et nyt Construction Technology Laboratory, der skal give byggebranchen mulighed for at eksperimentere med nye måder at benytte data, digitale redskaber og teknologi til at skabe fremtidens byggeri.

Bygge- og anlægsbranchen er en af de mindst digitaliserede sektorer i Danmark. Samtidig er potentialerne for brugen af digitalisering og ny teknologi store. Behovet har derfor aldrig været større for et samlingssted, hvor der kan undersøges, hvad teknologien betyder for samarbejdsformer, arbejdsprocesser og kommunikation på tværs af værdikæden.

Platformen skal give aktørerne adgang til hardware, teknologi, datakilder og viden om digital udvikling, og samtidigt være fysiske rammer til at afprøve og udvikle nye tilgange til bæredygtigt og effektivt byggeri.

Undersøgelsen har givet os et bedre billede af, hvor skoen trykker i forhold til at øge effektiviteten i byggeriet. Nu skal de nye erfaringer for alvor ud at arbejde, så branchen bliver bedre til at udnytte ny teknologi og bliver mere digitaliseret, mere bæredygtig, mere produktiv og samlet set mere konkurrencedygtig. Dén rejse vil vi også gerne bakke op om,” siger Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond, som har bevilliget 5 mio. kroner til det videre arbejde med at øge byggeriets konkurrenceevne gennem bedre teknologiudnyttelse.

Hos én af de største spillere i den danske byggesektor – foreningen Realdania – ser man også frem til det videre arbejde.

Forundersøgelsen understreger behovet for et ConTech Lab. Branchen ønsker tydeligvis, at der sættes handling bag ordene. I ConTech Lab kommer man til at kunne eksperimentere og afprøve samarbejdsmodeller i konkrete byggeprojekter, så vi alle kan blive klogere på, hvad der skal til for, at vi kan bruge digitaliseringen til at skabe mere værdi, mere bæredygtighed og højere produktivitet. Det er vi glade for at kunne bidrage til,” siger Lennie Clausen, programchef i Realdania.

Det er Molio som står i spidsen for arbejdet med et ConTech Lab i Danmark. Og her er man klar til at trække i arbejdstøjet.

ConTech Lab vil tage byggeriets digitalisering til næste niveau. Fra skåltaler, undersøgelser og masser af gode intentioner til, at vi i fællesskab nu får nye, konkrete erfaringer at bygge videre på. I samarbejde med dem, der kan og vil, kommer ConTech Lab til at lave pionerprojekter og cases, som skaber konkrete resultater – for hele branchen. Vi vil dele alt, hvad vi ved, men først og fremmest – alt hvad vi lærer. For det, vi lærer, skal komme hele branchen til gode. Også dem, der lige nu kan være usikre på, hvordan teknologi kan hjælpe dem til at blive bedre,” siger Christina Hvid, adm. direktør i Molio.

Projekt data

PROJEKTET

Læs mere om baggrunden for fondens bevilling her på hjemmesiden.

PROJEKTPARTNERE

Projektet udføres af Molio og sammenfinansieres af Realdania:

MERE INFORMATION

Spørgsmål angående det nye initiativ kan stilles til fondens sekretariat.

Ole Østrup
Formidlingschef
Telefon: 33 37 62 08
Mail: oos@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.