Digital Dogme træder ind i ny æra

Med en bevilling på 7,39 mio. kroner opretter partnerskabet bag Digital Dogme nu et selvstændigt sekretariat, der skal sikre en større udbredelse af projektets gode resultater.

Med et økonomisk skulderklap i millionklassen kan Digital Dogme nu accelerere arbejdet med at bekæmpe en af de største udfordringer for fremtidig bæredygtig vækst og velstand i Danmark – nemlig manglen på kvalificeret arbejdskraft med stærke digitale og tekniske kompetencer. Digital Dogme er et unikt samarbejde mellem danske virksomheder i forhold til at skabe og udvikle digitale kompetencer i tæt samarbejde med hinanden. Bevillingen betyder i praksis, at Digital Dogme nu får midler til at oprette et selvstændigt og stærkt sekretariat, der forankrer den videre positive udvikling og udbredelse af Digital Dogme.

Midlerne fra Industriens Fond åbner ydermere helt nye muligheder for Digital Dogme i bestræbelserne på videreudvikling af en online videndelingsplatform, opbygning af målrettede og strukturerede uddannelsesforløb og løbende erfaringsopsamling.
 

Den nye bevilling giver nye muligheder

Endelig baner bevillingen samtidig vej for, at Digital Dogme kan udgive en årlig statusrapport med afsæt i viden som løbende opsamles og systematiseres på tværs af deltagende virksomheder i Digital Dogme. Målet er, at rapporten vil tilføre lærerige indsigter fra uddannelsesforløbene og være frit tilgængelig for alle danske virksomheder og øvrige interesserede.

Jeg vil gerne på vegne af Digital Dogme takke Industriens Fond. Det glæder mig overordentligt meget som medstifter og initiativtager, at fonden ser behovet og har valgt at støtte vores mission om at skabe de for dansk erhvervsliv livsvigtige og afgørende kompetencer indenfor digitalisering. Dette er essentielt for at skabe bæredygtig og langsigtet vækst og velstand i Danmark. Med denne økonomiske støtte i millionklassen er jeg overbevist om, at Digital Dogme står over for en succesfuld fremtid, og jeg glæder mig utrolig meget til at følge arbejdet som bestyrelsesformand for Digital Dogme,” siger André Rogaczewski, CEO hos Netcompany og initiativtager til Digital Dogme.

Med IT-virksomheden Netcompany som initiativtager lancerede Danske Bank, TDC og Københavns Lufthavn initiativet Digital Dogme i 2018. Siden har initiativet udviklet sig til en bevægelse i dansk erhvervsliv med aktuel deltagelse af 29 af Danmarks mest fremtrædende virksomheder. Mere end 12.000 medarbejdere er lige nu engageret i indsatser under Digital Dogme.

Digital Dogme er et unikt initiativ som vi gerne vil bakke op om. Det er meget positivt, at et stærkt felt af danske virksomheder er gået forrest og handler på en helt konkret udfordring. Dansk konkurrenceevne og fremtidig vækst beror i høj grad på, at arbejdsstyrken bliver dygtige brugere af digitale teknologier. Vores håb er derfor, at Digital Dogme udvikler sig til at blive en central spiller og retningsgiver for danske virksomheders vedvarende fokus på digital og teknisk opkvalificering af medarbejderne,” siger Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond, der ser frem til, at der sættes yderligere strøm til Digital Dogme, så initiativet kan komme endnu flere virksomheder til gavn – også mindre og mellemstore virksomheder.

FAKTA

Virksomhederne forpligter sig til tre bærende dogmer:

  • Som dogmepartner definerer man et konkret mål for, hvor mange ansatte man udvikler til mere digitale roller.
  • Som dogmepartner placerer man de udvalgte medarbejdere i projekter, hvor læring kan ske.
  • Som dogmepartner er man villig til at dele erfaringer med andre dogmevirksomheder.

I løbet af det første år af Digital Dogmes levetid, har initiativet samlet opbakning og deltagelse fra 29 store danske virksomheder og på sigt skal flere virksomheder med i samarbejdet, heriblandt også flere af de mindre og mellemstore danske virksomheder.

Projekt data

Digital Dogme

Digital Dogme blev iværksat i 2018. Læs mere om projektet her.

LÆS MERE

Der kan læses mere om det nye projekt her på Industriens Fonds hjemmeside.

KONTAKT

Yderligere information om det nye projekt kan fås ved at kontakte Industriens Fonds sekretariat:

Ole Østrup
Formidlingschef
Telefon: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.