Det danske cyberlandshold hackede sig til sejr

Det danske cyberlandshold blev taget imod som EM-helte ved ankomsten til Danmark.

Efter to intense dage hackede det danske cyberlandshold sig til en førsteplads ved EM i Cybersikkerhed i Wien, og de unge cyber-talenter kan nu bryste sig af titlen som Europas bedste. Industriens Fond håber, at det vil inspirere flere unge til at vælge en karriere inden for cybersikkerhed.  

Cyberlandsholdet har dystet i to kategorier kaldet ’jeopardy’ og ’attack/defense’. Den første kategori består af udfordringer, hvor der skal findes information og høstes point i sårbare web-applikationer, disk-billeder eller netværkstrafik samt reverse engineering af apps.  

Attack/defense er et mere aggressivt format, hvor man i praksis kan angribe eller udnytte de øvrige hold. Og i begge discipliner viste det danske hold sig markant overlegne.  

– Det er en fænomenal præstation. Holdet viser, at vi i Danmark kan mobilisere en masse talenter, der kan gøre Danmark og dansk erhvervsliv mere sikkert. Vi har sendt de allerbedste afsted, og deres resultat kan forhåbentligt motivere flere unge i Danmark til at arbejde med cybersikkerhed, lyder det fra programchef for Cybersikkerhed i Industriens Fond, Malene Stidsen.  

Flere unge skal vælge en cybersikkerhedskarriere 

Og sejren kan forhåbentligt trække et spor af interesse for cybersikkerhed med sig. I takt med at digitaliseringen af samfundet for alvor tager fart, er det helt afgørende at cybersikkerheden følger med. Fremtidens sunde og stærke virksomheder hviler på et solidt fundament af it-sikkerhed.  

Cybersikkerhed bliver kun vigtigere fremadrettet, og dét, at man kan vise kunder, myndigheder og omverden, at data er beskyttet og sikkerheden i top bliver et afgørende konkurrenceparameter. Det forudsætter naturligvis, at flere unge talenter vælger at forfølge en karriere inden for cybersikkerhed. Det kan årets sejr kun inspirere til!   

Læs mere om projektet De Danske Cybermesterskaber her

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.