“D-mærket er bestemt noget, vi vil bruge aktivt”

D-mærket blåstempler virksomheders arbejde med it-sikkerhed og databehandling. Det giver ro i maven, lyder det fra virksomheden Boardmeter.

Virksomheden Boardmeter fik deres D-mærke certificering tilbage i juli. De undrer sig over, at flere virksomheder ikke er i gang med samme øvelse. 

“Jeg tænkte WHAT, da jeg så, at der ikke er flere, der har fået mærket. Især når man tænker på, hvor stor målgruppen for at ruste op på it-sikkerheden er”, fortæller Nickie Spile, der er direktør i virksomheden, som laver bestyrelsesevalueringer via en digital platform. Det fik hende til tasterne på LinkedIn, hvor hun opfordrer flere virksomheder til at komme i gang: 

“Vi synes hverken, at det er unødvendigt eller omstændigt. Tværtimod har det været en god og overskuelig proces, som har efterladt os med god ro i maven,” siger hun.  

D-mærket er en mærkningsordning for it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse. Med D-mærket opnår man som virksomhed en blåstempling af, at man behandler data sikkert og ansvarligt. Dertil har mærket en meget bred aktørkreds i ryggen bestående af bl.a. Erhvervsstyrelsen, Forbrugerrådet Tænk samt de store interesseorganisationer – udover Industriens Fond.  

Mange spørger efter databehandleraftaler i det indledende forløb  

“Vi arbejder med kunder, som betragter den viden, de deler med os, som fortrolig. Med rette. Mange spørger efter databehandleraftaler allerede i det indledende forløb, hvor vi snakker pris og rammer for samarbejdet. Vi kan tydeligt mærke, at det her ligger dem meget på sinde,” siger Nickie Spile. 

Da Boardmeter kom i gang med D-mærke forløbet, havde de en god fornemmelse af, at de allerede havde styr på it-sikkerheden: 

“Ved at gå struktureret igennem det hele har vi kunnet sætte flueben ved en masse ting.”  

“Hvad gør vi, hvis det hele crasher?” 

Især delen omkring backup og beredskabsplaner fik tankerne i gang hos COO i Boardmeter, Pernille Madsen:  

“For hvad gør vi egentlig, hvis det hele crasher? Vi kører på det mest enkle it-setup og gemmer i skyen. Vi har ikke servere, men vi skal jo have styr på de kritiske data, vi faktisk har,” siger Pernille Madsen og tilføjer:  

“Med D-mærket har vi fået et rum, hvor vi som team kan tale og reflektere over vores it-sikkerhed. Er vi trygge? Er der nogen, der er i tvivl om de seneste opdateringer eller er i tvivl, om hvorvidt, de har åbnet en mail, de ikke skulle. Med D-mærket har vi fået ro på den del og en blåstempling af, at vi har tjek på tingene.” 

“Udover at vi kan fortælle omverdenen, at vi er de bedste til det, vi laver, kan vi også fortælle, at vi er de mest ansvarlige. Det bliver kun vigtigere fremadrettet, og det vil vi bestemt bruge aktivt.” 

Tre gode råd til andre  

  • Læn jer ind i det, og lad jer guide af D-mærket. Vi har fået god hjælp og rådgivning.   
  • D-Mærket kræver en indsats, men proportionerne er fornuftige nok ift. hvad man får ud af det. Så sæt tiden af.  
  • Lav en selvevaluering inden I går i gang, der sikrer, at I er så godt forberedt, som muligt og har en god fornemmelse af, hvilke huller, I skal arbejde med.  

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.