Cyber-iværksætter: “Vi skaber Netflix for cybersikkerhed”

Kristian Meincke, medstifter af cybersikkerhedsstartuppen, Campfire Security.

Kristian Meincke, medstifter af cybersikkerhedsstartuppen, Campfire Security.

Der er et kæmpe vakuum, når det kommer til cybersikkerhedsløsninger til små- og mellemstore virksomheder, men det er et svært og konservativt marked at komme ind på. Det fortæller Kristian Meincke, der er medstifter af cybersikkerhedsstartuppen, Campfire Security.  

Campfire Security er et spinout fra et forskningsprojekt på Aalborg Universitet, den første højere læreanstalt i Danmark, der tilbyder studerende en kandidatuddannelse i cybersikkerhed.  

Forskningsprojektet handlede om læring i cybersikkerhed via en digital lærings- og træningsplatform, der oprindeligt var tiltænkt som redskab til at styrke unges interesse for digital sikkerhed. Hurtigt voksede interessen fra lokale virksomheder, og det førte til stiftelsen af Campfire i september 2023.   

En konservativ branche  

“Det er svært at være ny i denne her branche, og det har klart været en fordel for os at have universitetet i ryggen, som giver troværdighed. Det, vi oplever, er it-chefer, der har enormt travlt, simpelthen fordi der mangler hænder. De sidder med nye reguleringskrav, pres fra ledelsen, og de vil gerne træffe beslutninger på et oplyst grundlag,” siger Kristian Meincke og uddyber: 

“Udfordringen er, at det for virksomhederne er svært at se, hvad man reelt får for pengene. For truslen er svær at se, og man ved først om virksomhedens sikkerhed er stærk nok – eller rettere ikke er stærk nok – før hackeren er i systemet, og skaden er sket.” Dermed er cybersikkerhed et spørgsmål om tillid.   

Skræddersyet cybersikkerhed  

I modsætning til andre udbydere, der ofte har endagskurser i cybersikkerhed på plakaten, tilbyder Campfire en online træningsplatform med teori, it-sikkerhed og praktiske opgaver i virtuelle hackerlaboratorier, skræddersyet til virksomhedens udfordringer.  

“Vi skaber en slags Netflix for cybersikkerhed, hvor kunden køber et login og opgaverne konfigureres og opdateres efter virksomhedens behov. Kunden kan således tilgå et væld af sikkerhedsopgaver, fx at finde sårbarheder i et miljø, der minder fuldstændigt om virksomhedens eget. Fordi vi har en online-platform kan vi potentielt sælge licenser til hele verden.”   

Kristian Meincke er overbevist om, at efterspørgslen vil ryge i vejret:  

“I rigtig mange virksomheder sidder man lige nu og spørger sig selv, om man er klar til en helt ny type regulering og krav, som fx NIS2. Det skal vi hjælpe dem med at blive.” 

 IT-chefen, der blev uddannet i 90’erne skal have et løft  

Hos Campfire er man nu i gang med at blive klogere på hullerne i markedet og indskærpe kundesegmentet:  

“Vi går ikke kun efter at gøre de bedste cybersikkerhedshelte bedre. Vi går efter det brede fundament. Vi vil uddanne kommuner og mindre virksomheder, vi vil have fat i den it-chef, der blev uddannet i midten af 90’erne, og programmøren, der blev uddannet, før sikkerhed kom på skemaet. Vi vil sikre, at de her grupper er klædt godt nok på med de rigtige kompetencer til at varetage den kompleksitet, som cybersikkerhed i dag kræver,” siger Kristian Meincke og tilføjer:  

“Det er jo langtfra kun cybersikkerhedseksperter, der er brug for. Det, der virkelig kan gøre en forskel, er at løfte kompetenceniveauet generelt hos dem, der sidder med alle former for it i virksomhederne.”  

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.