Bæredygtighed skal længere frem på banen

Danske virksomheder har i en årrække været gode til at arbejde med bæredygtig produktion. Men der er altid plads til forbedring og særligt mindre virksomheder kan hente gevinster.

Bæredygtighed i SMV’er er et projekt, der arbejder med to hovedaktiviteter, som hver især supplerer hinanden og danner grundlag for, at virksomheder får mere erfaring med bæredygtighed. Denne erfaring skal omsættes til en bedre bundlinje. De to hovedaktiviteter i projektet er:

  • At indhente viden om små og mellemstore virksomheders arbejde med bæredygtig forretningsudvikling og produktion.
  • At igangsætte og understøtte en lærings- og forandringsproces, hvor de deltagende virksomheder profiterer af forløbet gennem en udvikling af egne forretningsmodeller med øget vækst og konkurrenceevne til følge.

En god håndfuld virksomheder er allerede blevet en del af projektet, der er forankret hos VIA University College i Horsens. Men det er fortsat muligt at tilmelde sig og blive en del af projektet. Det kan der læses mere om på projektets hjemmeside:

På projektets hjemmeside kan man i øvrigt læse mere om deltagerne, hensigter og målsætninger, samt de partnere som står bag projektet.
 

konkrete gevinster

De deltagende virksomheder vil opleve en mulighed for at opnå konkrete gevinster på bundlinjen som følge af deltagelse i projektet.

Men derudover sørger projektet også for, at viden, erfaringer og processer fra projektforløbet bliver samlet i læringspakker, der udbredes til andre små og mellemstore virksomheder og forhåbentlig giver svar og løsninger på en række spørgsmål om bæredygtig produktion, og derved gør det lettere at arbejde med emnet i flere danske virksomheder.

Projektets ønske om at fokusere på SMV’er udspringer af, at SMV’ers erfaringer med bæredygtig produktion er et forholdsvist uudforsket område, selv om SMV’er står for en afgørende andel af danske virksomheders påvirkning på miljøet.

Projekt data

Projektet

Bæredygtighed i SMVer udspringer af Industriens Fonds temaindkaldelse om bæredygtig produktion. Nedenfor kan man læse mere om både projektet og Industriens Fonds arbejde med temaindkaldelser.

Tilmelding

Det er fortsat muligt at tilmelde sig til projektet Bæredygtighed i SMVer. Det gøres ved at kontakte projektet direkte, eller ved at udfylde en enkel formular på projektets hjemmeside.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.