Bæredygtige forretningsmodeller skal skabe vækst i Grønland

Industriens Fond, Grønlands Erhverv og CSR Greenland lancerer i dag et nyt projekt under overskriften ”IPUK – med kurs mod bæredygtig forretning”. Formålet er at skabe vækst og arbejdspladser i Grønland med bæredygtige forretningsmodeller og FNs Verdensmål.

Bæredygtighed skal ind i forretningen og tænkes med i virksomhedernes strategi – det giver vækst, arbejdspladser og en positiv udvikling i samfundet. I Grønlands Erhverv og CSR Greenland startede den rejse for lidt over 10 år siden. Men der er stadig masser af potentiale for virksomhederne i at arbejde strategisk med bæredygtighed og FNs Verdensmål – og derfor sætter Industriens Fond nu yderligere fart på arbejdet ved at støtte det nye initiativ, der vil styrke Grønlands erhvervslivs strategiske indsats på et område, som vil få afgørende betydning for virksomhederne i de kommende år.

Regeringer, byer, investorer, virksomheder og NGO’er i hele verden taler om, hvordan FNs verdensmål bliver til virkelighed. Derfor ser vi en tendens til, at markedet kræver fokus på bæredygtige produkter og forretningsmodeller. Vi er meget opmærksomme på at støtte op om en positiv erhvervsudvikling i Grønland, så de initiativer der sker indenfor eksempelvis infrastruktur, turisme og fiskeri sker på en måde, så konkurrencekraft og bæredygtighed går hånd i hånd”, siger adm. direktør Thomas Hofman-Bang, Industriens Fond. 

Stor efterspørgsel på bæredygtig strategi i Grønland

De grønlandske virksomheder efterspørger i stigende grad støtte og inspiration til at tage næste skridt i forhold til bæredygtighed. I det nye projekt kommer 10 virksomheder igennem et forløb, hvor de udvikler konkrete løsninger og på den måde bidrager til at opnå FNs 17 verdensmål. Men derudover vil virksomhederne efterfølgende være vigtige rollemodeller for andre virksomheder i forhold til, hvordan man kan arbejde kommercielt og strategisk med bæredygtighed og samtidig løse nogle af de vigtigste udfordringer, som både det grønlandske og verdenssamfundet står over for.

“Det er afgørende vigtigt, at bæredygtighed og arbejdet med FNs Verdensmål bliver strategisk og forretningsrelevant for virksomhederne. Det skal ikke ligge nede i et hjørne af organisationen, men være relevant på øverste niveau. Når det sker, så åbner det nye forretningsmuligheder og ny konkurrencekraft. Det er en agenda, vi har drevet i over 10 år i Grønlands Erhverv og projektet her er en fantastisk mulighed for at give de grønlandske virksomheder et massivt skub i den rigtige retning“, siger adm. direktør Christian Kjelsen, Grønlands Erhverv.  

Projektet bliver ledet af CSR Greenland og kommer til at bestå af en række forskellige aktiviteter frem mod november, hvor det nordiske FN Global Compact netværk mødes i Nuuk til sin årlige konference.

For grønlandske virksomheder er det at tage samfundsansvar allerede en helt naturlig del af at drive virksomhed. Med FNs Verdensmål har vi fået et nyt, fælles ’sprog’ for bæredygtighed så vi alle sammen trækker i samme retning på tværs af sektorer og landet. Derfor har vi store forhåbninger om projektet, siger projektleder Ulla Lynge, CSR Greenland. 

Projektet ”IPUK – med kurs mod bæredygtig forretning” præsenteres den 15/3 i forbindelse med CSR Greenlands Generalforsamling, og skydes for alvor i gang med en åben konference i april.

Projekt data

Projektet

Læs mere om det nye projekt på fondens projektside.

IPUK

Inuussutissarsiorneq (erhverv)
Piujuartitsineq (bæredygtighed)
Unammilleqatigiinneq (konkurrence)
Kalaallit Nunaat (Grønland)

PROJEKTPARTNERE

Projektet udføres af Grønlands Erhverv og CSR Greenland i samarbejde med flere aktører:

Mere info

Yderligere information om det nye projekt kan fås hos fondens sekretariat.

Ole Østrup
Formidlingschef
Mobil: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.