15 danske digitale ideer kan give bedre byer at leve i

Realdania og Industriens Fond giver innovative startup-virksomheder et rygstød af gennem det nye program Urbantech Mentoring.

Det vrimler med nystartede danske virksomheder, som udvikler innovative og digitale løsninger. Løsninger, som har potentiale til at skabe mere bæredygtige byer og bygninger at bo i.

Nu får 15 af dem mulighed for at sætte turbo på udviklingen af deres ide gennem det nye mentoring-program Urbantech Mentoring, som Rainmaking faciliterer.
Det er blandt andet virksomheden Cogo, der via en app gør det nemmere at få overblik over alle grønne og delevenlige transportmidler tilgængelige i en given byen. Det er virksomheden SorptionShade, der har udviklet et solpanel, som kan anvende solenergien til at opvarme eller nedkøle bygninger. Og det er Urbanwater, som udvikler en mobil højtvandslukke, der skal hindre oversvømmelse i private hjem og bygninger – og via en app give besked til bygningen ejer, når der er vand på vej.

Selvom alle 15 startup-virksomheder stadig er i et tidligt stadie med deres ide, indeholder de alle enorme potentialer. Både dansk og international byudvikling skriger efter innovative og bæredygtige løsninger og mange kigger i retning af Danmark, fordi vi har et stærkt ry i forhold til bæredygtig byudvikling. Derfor vil vi gerne fremme, at flere danske startups-virksomheder kan vokse og konkret sætte deres digitale løsninger i spil i udviklingen af fremtidens bæredygtige byer – både i Danmark og i udlandet,” siger Simon Kofod-Svendsen, projektchef i Realdania.

En dansk udgave af det internationale program Urbantech

De 15 udvalgte startups bliver en del af det nye program Urbantech Mentoring – en dansk ’lillebror’ til det internationale accelerationsprogram Urbantech, som Realdania, Industriens Fond samt virksomhederne Cowi, VKR/Velux og EWII står bag. I hovedprogrammet er det primært internationale startup-virksomheder, der kommer til Danmark, mens der i Mentoring-programmet er fokus på danske startups med potentiale til både dansk og international succes.

”Vores indsatser inden for iværksætteri i byggebranchen har vist os, at der findes en spændende underskov af danske iværksættervirksomheder. De kan bringe ny teknologi og bæredygtige forretningsmodeller ind i sektoren, og med den rette hjælp kan de udvikle sig til eksporterende vækstvirksomheder, der bidrager med innovation og unikke kompetencer til det danske økosystem. Den udvikling vil vi gerne støtte op om,” siger Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond.

De udvalgte startup-virksomheder får i løbet af et par måneder et forløb bestående af undervisning, træning og inspiration, målrettet mentorstøtte samt adgang til et stort netværk af aktører inden for bæredygtig byudvikling gennem hovedprogrammet Urbantech. Målet er, at de danske startup-virksomheder med den rette hjælp kan udvikle sig til vækstvirksomheder, der bidrager med innovation og unikke kompetencer til bæredygtig byudvikling i Danmark og i udlandet.
 

Startup med fokus på træbyggeri ser frem til nye partnerskaber

En af de 15 danske startups, der nu bliver en del af Urbantech Mentoring, er Woodsense, som har udviklet en trådløs sensor, der overvåger trækonstruktioner og sender alarmer, når der opstår eksempelvis fugtskader.

For at træbyggeri skal vinde ordentligt ind i byggebranchen, så skal vi eliminere skader i fremtidens træbyggeri. Det gør vi kun ved at monitorere træelementerne og følge dem i hele værdikæden ind til drift af bygningen. Det kræver både en dyb forståelse af branchens mest innovative og grønne aktører og af deres processer. Gennem Urbantech Mentoring håber vi derfor at få adgang til branchekendte personer, der kan hjælpe os skabe et tæt partnerskab med Danmarks førende byggevirksomheder“, siger Jeppe Rasmussen, founder og CEO i Woodsense.

Projekt data

BESØG hovedprogrammet

Urbantech Accelerator Program skal skabe et konkurrencedygtigt og attraktivt urbantech-miljø i Danmark.

PARTNERKREDS

Projektet gennemføres i samarbejde med en række stærke aktører inden for byggeriet i Danmark. De kan besøges her.

MERE INFO

Ønskes yderligere information om Urbantech Accelerator Program, så kan Fondens sekretariat kontaktes.

Ole Østrup
Formidlingschef
Telefon: 33 37 62 08
Mail: oos@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.