Nyt living lab skal skabe nye sundhedsløsninger

Der skal udbredes flere innovative sundhedsløsninger i hele Danmark for at opjustere sundhedsvæsnet

Der skal udbredes flere innovative sundhedsløsninger i hele Danmark for at opjustere sundhedsvæsnet

Med etableringen af Nordic Health Lab får virksomheder, iværksættere, forskere og sundhedspersonale en unik testarena, hvor nye produkter og løsninger kan udvikles og afprøves, og hvor ny viden kan skabes.

Et nyt living lab er kernen i det nye projekt Nordic Health Lab. Her kan virksomheder, vidensinstitutioner, borgere og offentlige aktører bringes sammen i en ny testarena, hvor de kan udvikle, teste og fremvise nye sundhedsløsninger. Testarenaen vil være ganske enestående fordi den som den eneste af sin slags har adgang til eksisterende viden i kombination med fysiske test- og demonstrationsfaciliteter på et sygehus og omkringliggende institutioner.

Virksomheders produktudvikling bringes dermed helt tæt på de kliniske testmiljøer både på hospitalet, i kommunens plejeboliger og sågar hjemme hos borgerne. Og Danmark bringes et skridt tættere på at være én af de stærkeste testnationer for udvikling af nye produkter og løsninger i sundhedssektoren.

Der ligger et stort potentiale i at krydse viden, erfaringer og fagligheder på nye måder – og det er det potentiale som kan forløses i Nordic Health Lab. Samarbejder, produkter og innovationsforløb kan tage mange former og spille sammen med både iværksættere og etablerede virksomheder. Men afgørende er det, at det skal munde ud i produkter og løsninger, der hjælper danske borgere, og som også kan gøre sig kommercielt gældende på et voksende internationalt marked.
 

Banebrydende platform

Målet med Nordic Health Lab er at komme fremtidens behov i møde ved at arbejde med helhedsorienterede sundhedsløsninger og skabe en bedre og mere effektiv patientbehandling. Tiltagene i Nordic Health Lab vil blandt andet kunne arbejde med nye datateknologier og digital understøttelse, eksempelvis sensordata, kunstig intelligens, real-time data eller klinisk data i sikre lukkede testmiljøer med henblik på at skabe løsninger til alle dele af et sundhedssektoren – heriblandt bedre forebyggelse, sundere liv, hvor borgeren er en aktiv partner, eventuel indlæggelse, behandling og genoptræning, samt det videre liv i kølvandet på en eventuel operation.

Nordic Health Lab vil – ud over det rent medicinske fokus – også arbejde med nye former for sundhedsfremmende designløsninger, inventar og udstyr.
 

Startskuddet har lydt

I de kommende måneder kan virksomheder og iværksættere ansøge om at blive en del af det nye Nordic Health Lab, der indledningsvist kommer til at have plads til godt 30 virksomheder. Det nye living lab åbner i første omgang her i 2018 og bliver i 2022 til en del af et af de nye supersygehuse.

Projekt data

Projektet

Der kan læses mere om Nordic Health Lab her på Industriens Fonds hjemmeside.

Fakta

Industriens Fond støtter skabelsen af Nordic Health Lab med 8,9 millioner kroner henover tre år. I første omgang etableres den nye testarena på Nordsjællands Hospital.

KONTAKT

Yderligere information kan fås ved at kontakte Industriens Fonds sekretariat:

Nanna Nyholm
Projektleder
Telefon: 33 37 62 06
Mail: nn@industriensfond.dk

Ole Østrup
Formidlingschef
Telefon: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.