Cases

Digital sikkerhed er i dag ikke blot nødvendigt for at sikre virksomhedens daglige drift, men kan også være et direkte konkurrenceparameter. Se hvordan otte forskellige case-virksomheder står frem og fortæller åbent om IT-sikkerhedsbrud, og hvordan de, på forskellige måder, har vendt oplevelsen i deres virksomhed til en konkurrencefordel. Bliv inspireret til at sætte spot på virksomhedens digitale sikkerhed med konkrete værktøjer og gode råd.

Aalborg Teater

HURTIG REAKTION PÅ UDENLANDSK ANGREB 

Kunstens verden er normalt et magisk sted for kreativ udfoldelse, men ingen branche kan vide sig sikker, når hackere er på jagt efter løsesummer eller personfølsomme oplysninger. 

Kunsten er dog at rejse sig og blive klogere på sig selv og sit erhverv. Det oplevede Aalborg Teater selv, da de blev angrebet på Facebook – midt under en liveforestilling. 

Se hvordan Aalborg Teater håndterede angrebet, og hvordan de fortsætter med at berige deres kunder på trods af hændelsen.

Stofbanditten

FRA LAV IT-SIKKERHED TIL STYRKET TILLID 

En Facebook-side kan være et vigtigt element i markedsføringen af ens virksomhed. Men hvad gør man, hvis man fra den ene dag til den anden pludseligt mister adgang? Det oplevede Stofbanditten en september-morgen i 2020. 

Se, hvordan Stofbanditten endte med at vende et overtagelsesangreb på Facebook til en fordel, og hvad de siden har gjort for at styrke deres it-sikkerhed. 

POM Industries 

EN BACKUP DER REDDEDE DET HELE 

POM Industries blev lammet, da hackere slettede mapperne på selskabets computere. “Vi kunne slet ingenting”, siger Kim Hansen, direktør for POM Industries A/S. Han fortæller her om vigtigheden af en god backup og om deres øgede fokus på IT-sikkerhed. 

Se hvordan POM Industries A/S rejste sig fra et angreb, som stoppede deres produktion 100%. 

Norlys

SIKKERHED GAVNER VORES KVALITET 

“Vi oplever kraftig trafik, som ikke bør forekomme imod vores infrastruktur”. Den melding vågnede Ken Bonefeld Nielsen, Chief Information Security Officer (CISO) hos Norlys op til, da mareridtet om et cyberangreb bliver en realitet. Her får du fortællingen om, hvordan kvalificeret infrastruktur hjalp Norlys under et hektisk DDoS-angreb. 

Se, hvordan Norlys har styrket deres IT-sikkerhed efter DDos-angrebet, og hvordan de genrejste sig. 

Hotel Bredehus

“VORES LEVERANDØR BLEV HACKET” 

“Vores leverandør blev hacket og vi kunne ingenting i 10 dage”. Hotel Bredehus måtte ty til analoge løsninger i papir-form for at holde styr på forretningen – i dag er de kommet godt ud på den anden side og undersøger, hvordan de styrker deres IT-sikkerhed yderligere. 

Se hvordan Hotel Bredehus blev angrebet, og hvordan de nu forholder sig til IT-sikkerhed 

Hanstholm Madbar

“STÆRKERE SIKKERHED – OG EN REN ‘LOVE STORM’”

Et hacker-angreb kan slå store såvel som små ud af kurs. Samtidig kan det også få lokalsamfund og kernekunder til at samle sig om virksomheden og hjælpe dem stærkere ud på den anden side. Det oplevede Hanstholm Madbar selv, da deres Facebook-side blev overtaget. 

Se hvordan Hanstholm Madbar har styrket deres IT-sikkerhed efter angrebet, og hvordan de oplevede at få støtte fra deres kunder, da angrebet ramte. 

Gangsted-Rasmussen

“VI HAR STYR PÅ VORES BUTIK” 

Omkring vinteren 2021 blev flere danske advokathuse ramt af phishing mails – fupmails med links, der infiltrerer firmaet, hvis en medarbejder i god tro kommer til at klikke på det. En af dem, der blev angrebet, var ejendomsadvokaterne Gangsted-Rasmussen. I dag har de indført en dedikeret sikkerhedspolitik og vist over for deres klienter, at de kan håndtere et angreb, samt at klienternes oplysninger er i sikkerhed hos dem.  

Se hvordan Gangsted-Rasmussens hurtige reaktion hjalp dem med at dæmme op for angrebet – og hvad de har gjort for at undgå angreb i dag. 

DESMI

HACKER-ANGREB GJORDE DESMI KONKURRENCEDYGTIG 

En torsdag i april 2020 blev Henrik Buss vækket midt om natten. DESMI, den virksomhed, som han er IT-sikkerhedschef for, var blevet hacket. Hackernes krav lød på 4 millioner danske kroner. Det her er en historie om, hvor lidt der skal til, for at det kan gå galt – rigtigt galt. Samtidig er det en historie om, hvor vigtigt det er at prioritere sin IT-sikkerhed. 

Se hvordan DESMI har styrket deres IT-sikkerhed efter angrebet, og hvordan deres forbedrede IT-sikkerhed har gjort dem mere konkurrencedygtige. 

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.