Systemleverandører som vækstacceleratorer

Arkiveret
Internationalisering

Projektet vil medvirke til at løfte danske underleverandører ud på det globale marked.

Projektet bygger på ideen om systemklynger, som er et netværk bestående af en systemleverandør, der suppleres af et antal komplementære underleverandører. Hensigten med projektet er, at danske systemleverandører kan medvirke til at løfte danske underleverandører ud på det globale marked. De danske underleverandører er ofte for små til selv at komme til udlandet, men ved at indgå i et struktureret klyngesamarbejde med en større systemleverandør, er tesen, at de nemmere kan komme ud over de danske grænser.

Hver aktør i klyngen besidder forskellige kompetencer, og ved at integrere den samlede systemklynges leverance kan der opnås en række synergier. Klyngens effektivitet og udviklingsevne er afhængig af dens evne til at organisere de mange strømme af information, viden og teknologi inden for systemklyngens afgrænsning. Således er den bærende idé i projektet, at samarbejdet og sammensætningen i en værdikæde mellem aktørerne kan struktureres med det formål at øge en samlet værdiskabelse.

Ideen om systemklynger er ikke ny, men der mangler stadig empirisk erfaring og konkrete anvisninger og metoder til at implementere konceptet i praksis. Baggrunden for projektet er derfor, at udvikle disse manglende anvisninger og metoder, så man i praksis kan optimere udnyttelsen og tænkningen, som ligger til grund for samarbejdet mellem systemleverandører og underleverandører.

Projektet fokuserer på to systemklynger inden for to forskellige industrier:

  • apparatindustrien
  • fødevareindustrien

Projekts udvikling af systemklynger vil bidrage til ny viden, der kan styrke små og mellemstore underleverandørvirksomheders, men også systemleverandørernes, globale konkurrenceevne.

Projektets resultater vil blive leveret i en web-baseret formidlingsplatform, som vil formidle og fremlægge de vigtigste metoder, værktøjer og fremgangsmåder, som andre industrier og leverandører også kan benytte.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Systemleverandører som vækstacceleratorer

Om projektet

Projektnavn:
Systemleverandører som vækstacceleratorer

Projektejer:
Aalborg Universitet
Department of Business & Management

Tid:
2012 – 2016

Støttet med:
7,6 mio. kr.

Website:
Systemleverandører som vækstacceleratorer

Kontakt

Projektansvarlig:
Brian Vejrum Waehrens
Associate Professor
M: 29 10 37 38
E: bvw@business.aau.dk

Projektansvarlig Industriens Fond:
Lars Møller Holmegaard
Projektleder
M: 33 37 62 05
E: lmh@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.