Smart City World Labs

Arkiveret
Internationalisering

Projektet vil udvikle en holistisk eksportmodel, der kan fremme eksporten af danske systemløsninger. Tanken er blandt andet at et Smart City Living Lab etableres i Singapore.

Projektet har til formål at udvikle og pilotteste en ny form for eksportmodel, der kan være katalysator for eksport af danske løsninger. Konkret at etableres et Smart City Living Lab, der kan fungere som samarbejdsplatform mellem danske virksomheder og markedet i Singapore og Asien mere bredt.

Tanken er, at danske virksomheder ved at opbygge et samarbejde med Living Labs i Singapore vil få mulighed for at identificere singaporeanske indgange og interesser, som efterfølgende kan bane vejen for danske virksomheders eksport.

Projektets primære målgruppe er små og mellemstore danske virksomheder med kompetencer inden for forskellige brancher. I projektet deltager alt i alt omkring 50 virksomheder. Projektet udføres som et samarbejde mellem GATE21, der fungerer som tovholder, samt Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Quercus Group og Den Danske Ambassade i Singapore.
 

METODE: 

Projektet består af følgende fem hovedaktiviteter: 

  • 1. Forberedelsesfase: 
    Den første fase består af workshops for danske virksomheder og dialog med aktører såvel i Danmark som i Singapore. 
  • 2. Udvikling af eksportmodel:
    Den nye eksportmodel konceptualiseres, så den efterfølgende kan rulles ud i et pilot-samarbejde med Singapore. Planen er at det nye Living Lab skal have fokus på lys og mobilitet. 
  • 3. Pilotfase:
    Test af eksportmodel via etablering af formelt Living Lab-samarbejde med Singapore inden for lys og mobilitet. I denne fase fokuseres der hovedsagligt på samarbejdet mellem de involverede parter fra henholdsvis Danmark og Singapore. 
  • 4. Udvikling af bæredygtig forretningsmodel: 
    Det er et centralt mål at udvikle en bredt forankret dansk Living Lab-platform med opbakning fra staten og allerede eksisterende Living Lab i Danmark. 
  • 5. Formidling og evaluering: 
    Workshops og survey blandt de involverede virksomheder.
     

EFFEKT 

Projektet forventes at føre til direkte eksportordrer for danske virksomheder inden for projektets 2-årige horisont. På længere sigt forventes det, at der to år efter projekts afslutning er udarbejdet 10 gennemtestede løsninger og produkter, og at halvdelen af disse er markedsmodnede og implementerede i både Singapore og Danmark. Der er derfor opstillet følgende succeskriterier for projektet:

  • Involvering af mindst 50 danske virksomheder.
  • Involvering af mindst 5 danske virksomheder i konkrete projekter, living labs eller underleverandørroller i Singapore.
  • Udvikling af en bæredygtig forretningsmodel for et ”World Smart City Lab” med Danmark og Singapore som stiftere, der på sigt kan udvides til flere byer.
  • International markering af Danmark som international foregangsland på Smart City via mindst tre internationale artikler om projektet.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Smart City World Labs

OM PROJEKTET

Projektnavn: 
Smart City World Labs

Projektejer: 
GATE21

Tid:
2016-2018

Støttet med: 
5,3 mio. kroner

AFSLUTTENDE RAPPORT

Projektet er afsluttet, og erfaringer og resultater er samlet i en afsluttende rapport. Rapporten kan læses nedenfor.

KONTAKT

Projektansvarlig:
Lone Kelstrup
Programleder
Telefon: 25 21 80 52
Mail: lone.kelstrup@gate21.dk

Projektansvarlig Industriens Fond:
Nanna Nyholm
Projektleder
Telefon: 33 37 62 06
Mail: nn@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.