RoboExport

Arkiveret

Skalérbare eksportmodeller skal bane vejen for øget eksport hos danske systemintegratorer af standardrobotløsninger.

I dansk erhvervsliv er der et stort, men uudnyttet, potentiale for at eksportere skalérbare robot- og automationsløsninger internationalt.
Danske systemintegratorer er typisk fokuserede på geografisk afgrænset salg med fokus på lokale og meget specifikke brancher. Med projektet RoboExport skal de danske systemintegratorer udfolde det store potentiale og skabe et internationalt eksporteventyr.

Formålet med projektet er derfor at skalere og konvertere de løsninger, der ligger i systemintegratorernes aktuelle systemsalg, så de mere får karakter af salg af ”selve systemet” som værende et standardprodukt. Ydermere vil RoboExport-projektet udvikle skalérbare forretningsmodeller for eksport, som kan benyttes af de danske systemintegratorer af standardrobotløsninger.

METODE

Projektet vil etablere stærke brohoveder, som kan give danske systemintegratorer et godt afsæt og en forankret repræsentation for eksporten på nye attraktive markeder. Projektet består derfor af fire hovedaktiviteter:

  • 1. Identifikation af systemintegratorer, afklaring af potentiale og udarbejdelse af præsentation:

    70 systemintegratorer kontaktes med henblik på at identificere potentialer og mindst 20 af disse deltager i de efterfølgende projektaktiviteter. Derefter udarbejdes en produktpræsentation af den konkrete relevante kundeløsning, som kan transformeres og præsenteres som et generisk produkt.

     

  • 2. Systemeksport af robotteknologi og løsninger:

    Denne aktivitet inddeles i to retninger: industri og velfærd. Den første tager udgangspunkt i markederne i og omkring San Francisco og München og den anden tager udgangspunkt i San Francisco og Helsingfors. Hvert område består af minimum fem systemintegratorer. Derudover afholdes der en camp for systemintegratorerne. Campen skal fokusere på, hvordan danske eksportører agere professionelt i det specifikke marked.

     

  • 3. Effektvurdering, effektmåling og følgeforskning: 

    I denne aktivitet indsamles de erfaringer og den viden, som projektet genererer. Formålet med dette er sikre, at viden kan benyttes til at vise andre brancher eller aktører vejen til vækst i fremtiden og desuden bidrage til generering af fremtidig vækst på udenlandske markeder.

     

  • 4. Forankring af projektets aktiviteter:

    Efter projektets afslutning er det hensigten, at der er etableret stærke og lokale netværk på de nye markeder, samt en skalerbar eksportmodel, der gør at aktiviteterne kan køre videre på de udvalgte markeder, såvel som på nye markeder. Dette gøres af systemintegratorerne på egen hånd.

målsætning

Væksthus Syddanmark forventer, at effekten af RoboExport-projektet er, at systemintegratorerne inden for robotindustrien øger sin konkurrencedygtighed, samt professionaliserer innovationsevnen på tværs af systemer og aktører.

Der er opstillet en række succeskriterier for projektet: 

  • Antal virksomheder, der træder ind på nye markeder henholdsvis to og fem år efter projektdeltagelse:

    • Mindst 12 virksomheder træder ind på nye markeder i projektperioden.

      Resultaterne vil afføde afledte effekter, som vil gøre at mindst yderligere fem virksomheder vil træde ind på nye markeder to år efter projektets afslutning; og mindst yderligere 10 virksomheder fem år efter.

  • Stigning i eksportomsætningen hos de deltagende virksomheder fem år efter projektdeltagelse:

    • En procentuel stigning i eksportomsætningen hos de deltagende virksomheder skal sættes i forhold til, at der i dag næsten ikke er eksport på området. Der er således tale om en procentvis stigning, som ikke giver mening at måle. Til gengæld vil den nominelle stigning være særdeles relevant at måle.

  • Antal nye jobs hos de deltagende virksomheder to og fem år efter deres deltagelse:

    • Det forventes, at der skabes mindst 60 nye job senest to år efter projektets afslutning. Nogle skabes under projektets praktiske udførsel og ydermere sigtes der efter en stigning på 250 job senest fem år efter projektets afslutning.

 

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
RoboExport

Projektnavn: 
RoboExport

Projektejer: 
Væksthus Syddanmark

Tid: 
2016-2018

Støttet med: 
4,2 mio. kroner

KONTAKT

Projektansvarlig:
Pernille Kjær
Projektleder
Telefon: 25 50 53 16
Mail: pk@vhsyd.dk

Projektansvarlig Industriens Fond:
Kira Weis Klinke
Projektkoordinator
Telefon: 33 37 62 07
Mail: kwk@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.