Project Access

Afsluttet
Internationalisering

Projektet ville styrke fremtidens arbejdskraft på det danske arbejdsmarked. Det skulle gøres ved at øge internationaliseringen på de danske uddannelser. 

Der er sket en stigning i antallet af danskere på internationale topuniversiteter. Alligevel er der fortsat et enormt uudnyttet potentiale. Project Access havde til formål at sende flere dygtige danske studerende til topuniversiteter i hele verden, og ville derfor skabe en organisation, der gennem vejledning og oplysning skal være med til hjælpe danske studerende med ansøgningsprocessen til internationale topuniversiteter, herunder Oxford og Cambridge samt de amerikanske Ivy League universiteter.

Project Access kom til at fungere som et non-profit initiativ. Projektet var forankret hos Danish Students Abroad (DSA), som er Danmarks eneste ikke-kommercielle landsdækkende forening, der repræsenterer danske studerende før, under og efter udlandsophold.

Projektet er nu afsluttet og erfaringer kan læses i projektets afsluttende rapport.
 

Metode

Project Access’ aktiviteter kan inddeles i dels en online mentorordning, dels arrangementer for danske studerende:

  • Online mentorordning: Project Access har et bredt udvalg af mentorer tilknyttet projektet. De skal vejlede studerende personligt på mail eller skype. Projektet har i alt 40 mentorer på henholdsvis Oxford, Cambridge, Harvard, Princeton og Yale.
  • Arrangementer for danske studerende: Project Access vil løbende afholde workshops og seminarer for gymnasieelever og universitetsstuderende med henblik på at inspirere studerende til at læse i udlandet.

Indholdet af aktiviteterne fokuserer på målrettet vejledning til topuniversiteter med det formål at dække den afgørende del, som den almindelige danske studievejledning ikke har været i stand til at dække.
 

MÅLSÆTNING

Projektet forventede på to år at tredoble antallet af danske studerende på de internationale topuniversiteter. Det efterlod stadig et stykke vej op til lande som Singapore, der på de fleste universiteter har mere end 10 gange så stor repræsentation som Danmark, til trods for at de to lande har lige mange indbyggere.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Project Access

OM PROJEKTET

Projektnavn: 
Project Access

Projektejer: 
DSA – Danish Students Abroad

Tid:
2016-2017

Støttet med: 
50.000 kroner

Hjemmeside: 
www.projectaccess.com

AFSLUTTENDE RAPPORT

Projektet er afsluttet, og erfaringer og resultater er samlet i en afsluttende rapport. Rapporten kan læses nedenfor.

KONTAKT

Projektansvarlig:
Frederik Arnholdt Pedersen
Projektleder
Telefon:  +1-609-933-5034
Mail: frederik@projectaccess.co

Projektansvarlig Industriens Fond:
Morten Mommsen
Projektleder
Telefon: 33 37 62 09
Mail: mm@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.