Overblik over testfaciliteter skal styrke innovationen i produktionssektoren

Aktiv
Nye teknologier

Projektet skal styrke virksomheders innovation igennem øget adgang til testfaciliteter.

Virksomheders konkurrenceevne er i høj grad dikteret af deres muligheder for at innovere, men utilstrækkelig adgang til test-, udviklings- og demonstrationsfaciliteter viser sig at hæmme innovationen. SMV’er mangler ressourcer til selv at etablere og drive faciliteter til test nye teknologier, løsninger og alternative materialer, og der findes på nuværende tidspunkt ingen samlet oversigt over tilgængelige faciliteter, hvor virksomheder kan for testet og afprøvet deres produkter.

Projektet har derfor kortlagt udbuddet af testfaciliteter både i Danmark og udland, samt behovet for fremtidige danske testfaciliteter. Kortlægningen har dannet grundlaget for en brugervenlig digital platform, der hurtigt kan give virksomheder et fuldendt overblik.

Derudover skal en Gap-analyse af testfaciliteter vise, hvor det bliver nødvendigt at udbygge faciliteter for at kunne understøtte udvalgte erhvervsmæssige styrkepositioner. Med baggrund i kortlægningen og Gap-analysen, udarbejdes en oversigt over udvalgte nabolandes strategiske investeringer i testfaciliteter for at kortlægge Danmarks nuværende og fremtidige konkurrencesituation.

Projektet skal munde ud i en styrkelse af virksomheders viden om udviklingsmuligheder- og potentielle samarbejdspartnere. Kortlægningen skal give private og offentlige udbydere et indblik i behovet for investeringer i nye faciliteter. I sidste ende skal projektet være med til at understøtter en øget dansk konkurrenceevne og jobskabelse.

Projektet henvender sig til industrivirksomheder, iværksættermiljøer, myndigheder, vidensinstitutioner samt erhvervsfremmeaktører og brancheorganisationer.

 

Publikationer

Danmarks kapacitet som testland
En kortlægningsrapport over af barrierer og muligheder

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Kortlægning af Danmark som førende testland

Projektejer:
ATV

Periode:
2021

Støttet med:
990.000 kroner

PROJEKTPARTNERE

Projektet udføres af Ingeniørforeningen, IDA i samarbejde med en række aktører.

KONTAKT

Projektejer:
Lia Leffland.
Akademidirektør
Danish Export Association
41 17 59 59
ll@atv.dk

Projektleder:
René Højmark
Chefkonsulent
IDA
24 34 15 47
rth@ida.dk

Kontakt

Brian Christensen

Projektleder

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.