Junior College HTX

Arkiveret
Nye teknologier

Projektet gør det muligt for elever ved STX og HTX at udfolde talentet og blive introduceret til videreuddannelsesmuligheder inden for naturvidenskab og teknik.

Der er i Danmark behov for at etablere en struktur, der understøtter de pædagogiske, undervisningsmæssige og personlige kontakter mellem de gymnasiale uddannelser og de videre led i uddannelseskæden og videre ud i virksomhederne.

Industriens Fond støttede et pilotprojekt der skabte et såkaldt Junior College HTX i Danmark. Formålet var at bygge bro mellem de forskellige uddannelsesniveauer inden for de tekniske og naturvidenskabelige områder. Herved vil der kunne skabes et naturligt flow for talentudvikling i undervisningssystemet, startende i en tidlig alder.Junior College HTX var som nævnt et pilotprojekt, men er nu mundet ud i et permanent tilbud om Junior College i Danmark. Det kan der læses mere om hos organisationen ScienceTalenterne, der i dag udbyder tilbudet permanent under navnet ScienceTalent College:

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Junior College HTX

Projektejer:
Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter for Talentpleje

Website:
ScienceTalent

Periode:
2011-2014

Støttet med:
1,5 mio. kr

evaluering

Arbejdet i projektet og projektets resultater er blevet evalueret af CEPRA (Center for evaluering i praksis). Evalueringen viser blandt andet at lærere, rektorer og andre relevante aktører har fået en bedre forståelse for talentbegrebet og er blevet bedre til at få øje på talenterne og give dem gode rammer til at blive formet og fremmet som talenter.

Kontakt

Projektansvarlig:
Hanne Hautrup
Talentchef
Telefon: 41 26 21 37
Mail: chef@sciencetalenter.dk

Kontakt

Ole Østrup

Formidlingschef

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.