Ny uddannelse til erhvervsjournalister skal øge SMV’ernes appetit på grøn omstilling

Aktiv
Bæredygtig produktion

Bæredygtighed skal være et konkurrenceparameter for produktionsvirksomheder. Uddannelse af journalister i konstruktiv journalistik indenfor bæredygtighed skal skabe større fokus på virksomhedernes arbejde og konkurrencefordele og derved accelerere udviklingen.

Projektets topprioriteter

  1. Styrke pressens og offentlighedens fokus på den grønne omstilling,

  2. Motivere virksomheder med ny viden og værktøjer til at starte deres omstilling

  3. Styrke virksomhedernes konkurrenceevne indenfor bæredygtig produktion

Vejen til grøn omstilling er brolagt med viden

Danske virksomheder, beslutningstagere og borgere har brug for øget viden og inspiration til løsninger på, hvordan den grønne omstilling kan styrke virksomhedernes konkurrenceevne. Det kræver at samfundets højtalere – erhvervsjournalister fra nyhedsmedier, der dækker dansk erhvervsliv, er klædt på til opgaven.

Industriens Fond Fellowships er en uddannelse til toneangivende journalister og redaktører fra erhvervsmedier, der skal give journalisterne den rette ballast af viden til at kunne videreformidle de udfordringer og fordele, der ligger i virksomhedernes arbejde med at omstille sig til bæredygtig produktion. Konstruktiv og nuanceret journalisme er nøgleordene i dette forløb, hvor der fokuseres på at oplyse samfundet til at finde nye løsninger.

Uddannelsen løber i første omgang fra 1. september – 1. juli over tre år. Og har som mål at skabe et større fokus på bæredygtighedsagendaen i samfundet, og få flere SMV’er til at sætte sejl på deres egen omstillingsrejse.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Fellowships

Projektejer:
Constructive Institute

Periode:
2022-2024

Støttet med:
3 mio. kr.

PROJEKTPARTNERE

Projektet udføres af Constructive Institute i samarbejde med Aarhus Univeristet.

Kontakt

Projektejer:
Ulrik Haagerup
Direktør og stifter
Constructive Institute
60 13 86 00
uh@constructiveinstitute.org

Kontakt

Anders Brandtoft

Presse- og kommunikationschef

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.