Ambitiøse hardware-iværksættere accelereres til succes
Danish Tech Challenge er Danmarks første og eneste acceleratorprogram, der udelukkende fokuserer på startups, som udvikler hardwareprodukter. Med programmet understøttes iværksætternes vækst, og ambitionen er, at flere iværksættere skal overleve de første svære år og efterfølgende skabe succes og global eksport.
Projektets topprioriteter
Accelerere udviklingen af lovende danske hardware-startups.
Tilføre forretningsmæssig know-how til deltagende virksomheder.
Uddele Industriens Fonds Iværksætterpris på 500.000 kroner.
Danish Tech Challenge har sikret at flere danske hardware-iværksættere er lykkedes med at skabe succesfulde virksomheder og global vækst.
Gennem et velstruktureret vækstforløb, er de teknologitunge hardware-virksomheder blevet styrket inden for temaer som produktudvikling, patentering, salg, bæredygtighed, go-to-market-strategi og andre vækstorienterede discipliner.
Med et acceleratorprogram som Danish Tech Challenge understøttes desuden overførslen af teknologi fra universiteter til erhvervsliv ved at langt hovedparten af de videnstunge iværksættere baserer deres forretningsmodeller på viden og forskning fra et af de danske universiteter.
Danish Tech Challenge er et fællesskab for vækstvirksomheder
Danish Tech Challenge er et intensivt vækstforløb hvor deltagerne flytter ind i FutureBox i Lyngby. Her arbejder de med deres forretningsidéer og benytter de tilbud, som projektet stiller til rådighed i form af ekspertise, maskiner og materialer.
Hver kohorte af iværksættere indeholder cirka 20 deltagende virksomheder, og de tages igennem et fire måneder langt forløb, som har til formål at klæde dem godt på til de mangefacetterede udfordringer, som startups ofte møder.
Det gælder blandt andet forretningsforståelse, kapitalrejsning, produktudvikling, jura, godkendelsesbehov, markedsføring, internationaliseringsstrategier og meget andet.
Undervejs i acceleratorforløbet samarbejder hver enkelt virksomhed med eksperter på områder der er relevante for netop dén pågældende virksomhed.
Således tilbyder programmet altså både generiske kurser og workshops, men formår også at møde særlige behov og løse specifikke problemstillinger på vejen mod øget vækst og global eksport.
Særligt har Danish Tech Challenge også fokus på at hjælpe virksomhederne med at rejse kapital og derigennem bane vejen for fremtidig udvikling, succes og markedsføring.
Den bedste virksomhed vandt Industriens Fonds Iværksætterpris
Ved afslutningen af hver kohorte blev de 20 deltagende virksomheder vurderet og en jury udvalgte én vindervirksomhed, som præsterede særligt godt. Denne virksomhed kåredes som vinder af Danish Tech Challenge og modtog Industriens Fonds Iværksætterpris, samt den medfølgende præmie på 500.000 kroner.
Danish Tech Challenge er blevet afholdt årligt siden 2014 og listen over tidligere vinder indeholder i dag en lang række af spændende virksomheder.
2023: Clair Scientific
2022: Droplet IV
2021: Simplewire
2020: Athlee
2019: Pentalock
2018: MiWire
2017: HydroPen
2016: Bifrost Communications
2015: MedTrace
2014: Nordic Power Converters
Vindervirksomhederne står dog ikke alene med deres succes. Gennem årene har både vindere og øvrige deltagervirksomheder formået at vokse sig til solide og robuste virksomheder.
Industriens Fonds Iværksætterpris uddeles ikke længere, da Industriens Fond ikke længere støtter Danish Tech Challenge. Det skyldes, at acceleratorforløbet i dag er så velkonsolideret at det fint kan gennemføres uden fondens støtte.
Imponerende iværksættere
Tallene taler et tydeligt sprog og viser, at Industriens Fond er lykkedes med at skabe et attraktivt og velfungerende acceleratorforløb for målrettede hardware-iværksættere. Siden 2014 og frem til og med 2023 har Danish Tech Challenge accelereret godt og vel 200 startups.
De har modtaget 2,7 milliarder kroner i investeringer og der er skabt i omegnen af 1.500 arbejdspladser. Derudover er det bemærkelsesværdigt, at to ud af tre tidligere deltagervirksomheder i dag eksporterer til udenlandske markeder.
Der kan læses mere om deltagerne på projektets hjemmeside og derudover udgiver Danish Tech Challenge hvert år et magasin, der dykker ned i både virksomhederne og nogle af de tematikker som præger projektet år for år.
Projektdata
Projektet
Danish Tech Challenge
DTU Science Park
2013-2024
2013 - 2014: 2,9 mio. kroner
2015 - 2017: 9,0 mio. kroner
2018 - 2020: 10,5 mio. kroner
2021 - 2023: 13,7 mio. kroner
Flere år frem
Danish Tech Challenge blev startet op af Industriens Fond og DTU Science Park i 2013 og udspringer af Industriens Fonds særlige temaindkaldelse med fokus på danske vækstiværksættere, som fonden igangsatte samme år. Siden 2014 har Danish Tech Challenge været afholdt én gang hvert år.
Kontakt
Projektansvarlig:
Steen Donner
Adm. direktør
45 86 41 00
sd@dtusciencepark.dk
Projektleder:
Signe Blad Johnsen
Chief Commercial Officer
60 78 99 10
sbj@dtusciencepark.dk