Space Adventure Race

Arkiveret
Nye teknologier

Space Adventure Race er en astronatuddannelse udviklet til børn og unge

Konceptet er udviklet af Naturvidenskabernes Hus i samarbejde med de to danske rumfartsvirksomheder, Terma og Damec, samt ESA (European Space Agency). Den første danske astronaut, Andreas Mogensen, er gennemgående rollemodel i forløbet, der indeholder undervisningsmateriale til gennemførsel på egen skole, praktiske og eksperimentelle øvelser/opstillinger i Naturvidenskabernes Hus samt materiale til efterbearbejdning på skolen.

Undervisningskonceptet har til formål at inspirere elever til en fremtid med naturvidenskab og teknologi gennem en temabaseret tilgang til undervisning i konkrete pensummål. Konceptet kombinerer kreativ problemløsning og naturvidenskabelig undervisning med inddragelse af autentisk teknologi fra virksomheder.

Forløbet udfordrer de danske skole- og gymnasieelever til at oparbejde og bruge teoretisk viden til at løse de mange praktiske udfordringer, som en rigtig astronaut står overfor i sit arbejde. Undervisningsforløbet tilbydes til grundskoler og gymnasier i hele landet i Naturvidenskabernes Hus.

Projektdata

Projektet

Projektnavn:
Astronautuddannelse for skoleelever

Projektejer:
Naturvidenskabernes Hus

Periode:
2009-2012

Støttet med:
0,5 mio kr.

Om Space Adventure Race

Space Adventure Race er et udfordrende undervisningsforløb om rumfart, hvor eleverne skal gennemgå en astronautuddannelse og planlægge en rejse til Mars. Forløbet er et tværfagligt forløb, der bygger på anvendt naturvidenskab, ægte rumfartsteknologi, samarbejde og praktiske aktiviteter.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og bliv opdateret om seneste nyt fra Industriens Fond.