Vinderne af Supercomputer Challenge er fundet

To studerende fra Syddansk Universitet vandt med deres intelligente løsning med overskriften ”Energy Prices of Tomorrow in a Historical View”. 

Sytten deltagere fordelt på syv hold ventede i spænding sammen med en række lektorer og virksomhedsrepræsentanter, da vinderne af SDU Supercomputer Challenge 2017 blev kåret ved finalen i den populære konkurrence.   I finalen kæmpede talentfulde og ambitiøse studerende med naturvidenskabelige interesser efter flere måneders målrettet arbejde om titlen og om pengepræmierne, som bestod af tre uddelinger på henholdsvis 30.000 kroner, 25.000 kroner og 20.000 kroner.

VINDERNE

Nicky Mattsson og Christian Valdemar Hansen, der begge er ph.d.-studerende på Institut for Matematik og Datalogi på Syddansk Universitet, løb med sejren og dermed også med titlen som årets vinder af SDU Supercomputer Challenge 2017 og førstepræmien på 30.000 kroner.
  Holdet havde arbejdet med at løse en problemstilling om ”Energy Prices of Tomorrow in a Historical View” for energiselskabet Ørsted. Der kan læses mere om denne og de resterende problemstillinger, som de øvrige deltagere arbejdede med via linket nedenfor.

SDU Supercomputer Challenge

SDU Supercomputer Challenge er en konkurrence, hvor studerende er bragt sammen med virksomheder for at finde intelligente løsninger på komplekse problemer ved hjælp af supercomputeren ABACUS 2.0. Hele forløbet er tilvejebragt med støtte fra A.P. Møller Fonden, Tuborg Fondet, Knud Højgaards Fond, Otto Bruuns Fond og Industriens Fond. Der kan læses mere om konkurrencen her på hjemmesiden eller ved at besøge projektets hjemmeside.

Projekt data

Projektet

Projektet samler studerende og virksomheder for at finde intelligente løsninger på nogle af virksomhedens komplekse problemer ved hjælp af supercomputeren ABACUS 2.0. Projektet er tilvejebragt med støtte fra A.P. Møller Fonden, Tuborg Fondet, Knud Højgaards Fond, Otto Bruuns Fond og Industriens Fond. Der kan læses mere om projektet her på hjemmesiden eller ved at besøge projektets hjemmeside.

 

SDU eScience

Konkurrencen er faciliteret af eScience Centeret på Syddansk Universitet. Centeret blev etableret tilbage i 2013 og har til formål at stimulere samarbejdet mellem forskere. Læs mere om SDU eScience Centeret ved at besøge nedenstående link:

ACABUS 2.0

Supercomputeren ABACUS 2.0 kan bruges til at analysere store mængder data og lave komplicerede udregninger, som almindelige computere ville skulle bruge flere hundrede år på. Læs mere om supercomputeren og nogle af de problemstillinger, som den forsøger at løse.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.