Velgørende iværksættere skal vokse og skabe velfærd

Impact StartUp Danmark er et nyt acceleratorforløb, som skal professionalisere sociale iværksættere og matche dem med relevante investorer. På den måde rustes de til at skabe nye løsninger til gavn for samfundet og Danmarks konkurrenceevne.

Danmark har brug for ambitiøse sociale iværksættere, der tilbyder bæredygtige løsninger på nogle af vores velfærdssystems største udfordringer. Samtidig har vi brug for impact investorer, der kan være med til at skalere de stærkeste iværksættere og bringe dem godt på vej mod vækst og eksport. Det har fået Den Sociale Kapitalfond og Industriens Fond til at etablere programmet Impact StartUp Danmark.

Jagten er nu gået ind for at finde de sociale iværksættere, der skal deltage i det nye intensive acceleratorforløb:

”Markedet af sociale iværksættere og impact investorer er stort og uopdyrket, og der er brug for at få anvist en vej, hvor de to parter mødes på en professionel arena, og hvor parterne sammen kan udvikle virksomhederne, så de skaber endnu større samfundsværdi,” siger Birgitte Frost Mathiesen, partner og direktør i Den Sociale Kapitalfond.

Samtidig er der et voksende behov for nye forretningsmodeller, partnerskaber og netværk, ligesom behovet for impact investorer aldrig har været større:

”Iværksættere spiller en vigtig rolle for Danmark og kan være med til at udvikle samfundet og skabe nye eksporteventyr. Men for at få iværksætterne op at flyve, er det afgørende, at de bliver matchet med dygtige investorer, så de sammen kan tage et fælles ansvar i en bæredygtig og positiv omstilling – og samtidigt skabe en økonomisk gevinst,” siger adm. direktør i Industriens Fond, Thomas Hofman-Bang.

Sociale iværksættere, der har mod på at udvikle sig gennem det nye acceleratorforløb, kan nu tilmelde sig på Den Sociale Kapitalfonds Hjemmeside.

Når de sociale deltager-virksomheder er fundet, skydes Impact StartUp Danmark for alvor i gang. Iværksætterne deltager blandt andet i en bootcamp, en pitchdag, et acceleratorforløb på seks måneder, en demodag hvor iværksættere møder nye investorer, og til sidst et advisory-forløb på 12 måneder. For at komme i betragtning til at deltage i Impact StartUp Danmark skal iværksættervirksomheden være en social iværksætter med potentiale til skalering ud over Danmarks grænser. Iværksætteren skal være registreret med et CVR-nummer og have eksisteret i 0-5 år.

Projekt data

PROJEKTET

Impact StartUp indgår som den danske del af et samlet nordisk initiativ med fokus på socialt iværksætteri og impact investment. Læs mere om projektet her på siden.

Søg om deltagelse

Impact StartUp Danmark støttes med 5 mio. kroner af Industriens Fond og er nu åbent for tilmelding. Interesserede iværksættere kan ansøge via Den Sociale Kapitalfonds hjemmeside.

MERE INFO

Ønskes yderligere information om projektet, så kan fondens sekretariat kontaktes.

Ole Østrup
Formidlingschef
Mobil: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.