Tusind talenter tager fat på Verdensmålene

Nogle af klodens skarpeste unge talenter mødes i denne uge på dansk jord for at udvikle idéer, der kan omsættes til konkrete løsninger på verdens problemer.

Fra den 13. august til den 21. august afholdes det nye globale initiativ UNLEASH for første gang. Danmark har æren af at være vært, når 1.000 talenter fra 129 lande samles for udvikle innovative løsninger til at nå FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling.

Hovedparten af verdensmålene harmonerer godt med dansk erhvervslivs styrkepositioner. Fødevarer, sundhed, vand, energi, design og infrastruktur er nogle af de områder hvor danske virksomheder gør sig gældende internationalt. Ved at gå sammen med tusind talentfulde og innovative mennesker kan nye bæredygtige løsninger forhåbentlig udvikles til gavn for både den globale udvikling og virksomhedernes bundlinjer,” siger Mads Lebech, der er adm. direktør for Industriens Fond, som har støttet UNLEASH med to millioner kroner.

Med tusind deltagere fra nær og fjern er der tale om en stor og divers gruppe af unge toptalenter, der skal bruge en god uges tid hos blandt andet virksomheder og højskoler i Danmark, for at finde løsninger, der kan hjælpe den globale udvikling på rette vej mod FN’s Verdensmål.

Vi bliver nødt til at aktivere unge mennesker verden over, og lade dem udfordre den konventionelle tænkning, som desværre fortsat udgør en grundpille i mange virksomheder. Formålet med UNLEASH er at få nogle af verdens bedste hjerner til at tænke nyt og transformativt omkring bæredygtighed uden innovation og nytænkning vil det ikke være muligt at indfri Verdensmålene inden 2030,” siger bestyrelsesformand for UNLEASH, Flemming Besenbacher.
 

Syv temaer og virksomhedsbesøg

De 1.000 talenter er nøje udvalgt på baggrund af deres visionære ideer og erfaringer, og de kommer alle med en idé til bæredygtig udvikling inden for syv temaer:

  • Bæredygtige byer
  • Bæredygtigt forbrug og produktion
  • Energi
  • Fødevarer
  • Uddannelse og kommunikationsteknologi
  • Sundhed
  • Vand

Kernen i UNLEASH er det fire dage lange ”Innovation Lab”, der foregår på ti danske højskoler. Talenternes idéer skal her blive til reelle løsninger. Efter UNLEASH får talenterne adgang til et supportsystem bestående af virksomheder, organisationer, acceleratorprogrammer og investorer, samt mulighed for at søge finansiel opbakning fra en fond, der er sat op til formålet.
 

Ni dages innovation flere steder i Danmark

UNLEASH er tilvejebragt gennem støtte fra en række danske fonde, heriblandt Industriens Fond, der har bevilliget i alt to millioner kroner til initiativet.

Det hele skydes i gang den 13. august i København. Volvos fremtidsforsker Aric Dromi får talenterne til at tænke nyt, arkitekt Bjarke Ingels holder en tale live fra New York og talenterne løser case-udfordringer præsenteret af ledende virksomheder. Ydermere diskuteres verdensmålene af Charlotte Mark, managing director hos Microsoft Development Center i København, Anders Runevad, CEO hos Vestas og Peder Holk Nielsen, CEO hos Novozymes.

Dagen efter, den 14. august, bliver talenterne vist rundt hos grønne og innovative virksomheder og organisationer i hovedstaden, inden de samles på Københavns Rådhus, hvor blandt andre Connie Hedegaard, bestyrelsesforkvinde for KR Foundation og Karsten Dybvad, adm. direktør i DI – Dansk Industri giver sine bud på, hvad der skal til, for at vi når Verdensmålene frem mod 2030.

Herefter går turen videre rundt i landet. Talenterne besøger ti forskellige højskoler fordelt over hele Danmark, hvor de skal gennemgå ”UNLEASH Innovation Lab”. Her går talenterne gennem en intens innovationsproces, hvor de i mindre hold og med hjælp fra konsulenter og eksperter skal arbejde dag og nat for til sidst at stå med konkrete løsninger, der kan implementeres senere.

UNLEASH kulminerer den 20. august og den 21. august i Aarhus, der er europæisk kulturhovedstad i 2017. Her inviteres borgerne med til UNLEASH Festival, hvor flygtninge-shelters bliver omdrejningspunkt for aktiviteter for både voksne og børn. Søndag den 20. august går talenterne igennem to præsentationsrunder, hvor de pitcher løsningsforslag for hinanden og en række internationale ekspertpaneler på Aarhus Universitet. De to bedste løsninger inden for hvert tema går videre til ”Løvens Hule”, hvor panelet består af serieiværksætter Tommy Ahlers og fire internationale løver. Afslutningsvist kåres en vinder inden for hvert af de syv temaer.

Mandag den 21. august fortsættes festivalen med oplæg og debat, og Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen vil deltage i festivalen og holde tale til til det afsluttende awards show i Musikhuset. Her samles alle talenter, partnere og gæster for at fejre vinderne. Derudover kan gæsterne opleve taler af blandt andre Ashton Kutcher, Salman Khan, Olafur Eliasson, Lars Løkke Rasmussen, Achim Steiner, Jayathma Wickramanayake og Trisha Shetty.

På hjemmesiden for UNLEASH kan man læse meget mere om programmet og initiativet i sin helhed.

Projekt data

UNLEASH

En række danske fonde står bag UNLEASH. Industriens Fond har støttet initiativet med to millioner kroner. Læs mere om initiativet her, hvor der også er kontaktinformationer, på relevante parter.

Video

UNLEASH har udarbejdet en video, der fortæller lidt om initiativets hensigter.

Programmet

UNLEASH kommer til at løbe fra den 13. august til den 21. august. På initiativets hjemmeside kan man læse mere om programmet.

Følg med

UNLEASH informerer løbende via sociale medier. Blandt andet kan der følges med på Twitter.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.