Ti virksomheder er udvalgt til Impact StartUp

Nyt accelerator-forløb for sociale iværksættere kører Danmarks ti bedste impact startup-virksomheder i stilling til intensiv forretningsudvikling.

Danmark har brug for sociale vækstiværksættere, der kan hjælpe med at finde løsninger på nogle af de udfordringer, som det danske velfærdssystem står overfor – og for impact investorer der kan hjælpe med at skalere deres initiativer. Det har ført til acceleratorforløbet Impact StartUp, der i sidste uge fik 30 virksomheder til at konkurrere om et 18 måneders udviklingsforløb med rådgivning og værktøjer til at opbygge en kommerciel stærk forretning.

Iværksætterne pitchede ideen bag deres virksomhed for et panel af erhvervsfolk. Fælles for de deltagende iværksættere er, at de er impact startups med en målsætning i forhold til ”work inclusion”, hvilket betyder, at de har en mission om at hjælpe mennesker udenfor arbejdsmarkedet ind på arbejdsmarkedet. Formålet er at styrke virksomhedernes økonomiske, men også sociale, bundlinje.

Ti virksomheder nåede gennem nåleøjet med deres innovative forretningskoncepter, og kan nu se frem til et udviklingsforløb i form af master classes, workshops, sparring og investor matching.

Det er første gang at Impact StartUp Danmark afholdes. Næste runde forventes at starte op til foråret 2021 med fokus på et nyt impact-tema. Initiativet udføres af Den Sociale Kapitalfond med støtte fra Industriens Fond, og indgår som den danske del af et nordisk økosystem for sociale iværksættere og investorer ved navn Impact Startup Nordic.

Projekt data

OM PROJEKTET

Her på Industriens Fonds hjemmeside kan der læses mere om Impact StartUp.

PROJEKTPARTNERE

Projektet udføres af Den Sociale Kapitalfond Accelerator i samarbejde med Impact Startup Nordic.

Kontakt

Mere information kan fås ved at kontakte fondens sekretariat.

Ole Østrup

Formidlingschef

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.