Tema – ejerskifte med vækstambitioner

I 2013 valgte Industriens Fonds bestyrelse at efterspørge projektforslag, der kunne få flere til at gennemføre et ejerskifte med vækstambitioner

Indenfor en tidshorisont på ti år står tusindvis af danske virksomheder over for at skulle ejerskiftes eller lukkes, fordi ejeren eller ejerskabskredsen skal pensioneres. Cirka 12 pct. af den private arbejdsstyrke er beskæftiget i disse virksomheder.

En af de største udfordringer i forhold til at bevare de industrijobs, der er i disse virksomheder, er at få virksomhedsejeren til i tide at gøre sig klar til at overlade virksomheden til en person eller personkreds, der kan føre den videre. Industriens Fond lægger vægt på, at de projekter Fonden støtter, har en forventet positiv effekt på antallet af succesfulde ejerskifter. Projektforslag bør således indeholde en klar beskrivelse af den forandring, projektet igangsætter.

De fleste danske virksomheder ledes af deres ejer. Forskning har vist, at disse virksomheder ikke udnytter deres fulde potentiale, og at eksempelvis ejerskifte ofte ikke gennemføres optimalt. Derfor vurderes der at være et stort uudnyttet potentiale for øget produktivitet og vækst, som kan udløses ved at professionalisere ejernes ledelse generelt og helt specifikt ved at forbedre ejerskiftet. På den baggrund valgte Fonden at lave en temaindkaldelse efter projektforslag, der kunne forbedre mulighederne for, at danske ejerledere i fremtiden gennemfører et succesfuldt ejerskifte.

Industriens Fond modtog ni projektforslag. Af disse besluttede Industriens Fonds bestyrelse at satse på udvikling af et projekt og bevilligede 22,8 mio. kr. til et nyt center hos CBS, der skal forske i og udvikle værktøjer til brug for ejerledede virksomheder.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.