Startskuddet har lydt for Digital Hub Denmark

Initiativet skal styrke den digitale innovation og placere Danmark blandt de førende digitale vækstmiljøer i Europa indenfor kunstig intelligens, Big Data og Internet of Things med støtte fra Industriens Fond.

Digital Hub Denmark er nu etableret med en forhåbning om at udvikle Danmark til en frontløbernation indenfor kommerciel udnyttelse af digital teknologi. Industriens Fond har tildelt initiativet fem millioner kroner. 

Udviklingen inden for teknologier som big data, kunstig intelligens, blockchain, additiv fremstilling, sensorteknologi og Internet of Things går stærkt i disse år. For at styrke den digitale innovation i danske virksomheder og tiltrække talenter og investeringer, er der behov for en ambitiøs indsats på teknologiområdet og inden for forretningsudvikling baseret på digitale fremstillingsmetoder.

Et attraktivt digitalt vækstmiljø indebærer blandt andet, at danske virksomheder har adgang til specialiserede kompetencer og førende viden inden for det digitale felt.
 

Behov for bred indsats

Digital Hub Denmark er en opfølgning på regeringens Strategi for Danmarks digitale vækst med 120 mio. kr. afsat til indsatsen i perioden 2018-2022. Og netop for at kunne presse den teknologiske udvikling  og skabe vækst, er der behov for en bred indsats.

Fra fondens side ser vi Digital Hub Denmark som et vigtigt initiativ. Vi har konstateret – gennem en lang række projekter og uddelinger – at digitalisering, data og nye teknologier er udfordrende for dansk erhvervsliv. Særligt for de små og mellemstore virksomheder. Senest har fonden fokuseret på 3D-printteknologien og skabt AM-Hub, der kobler digitale fremstillingsteknologier sammen med de klassiske fremstillingsmetoder og fokuserer på udvikling og nye forretningsmodeller. Samtænkning og samlokalisering af Digital Hub Denmark med netop AM-Hub vil give vigtig synergi, og gøre dialogen med særligt de mindre og mellemstore virksomheder ekstra relevant,” siger adm. direktør Mads Lebech fra Industriens Fond, der har støttet etableringen af Digital Hub Denmark med fem millioner kroner.
 

Særligt SMV’erne er vigtige

Netop de små og mellemstore virksomheder fylder meget i det industrielle landskab i Danmark. På den baggrund er det særligt vigtigt at få disse virksomheder med på digitaliseringsvognen – en intention som Digital Hub Denmark og AM-Hub altså i høj grad har til fælles.

Projekt data

Initiativet

Der kan læses meget mere om Digital Hub Denmark her.

AM Hub

AM Hub er et nationalt innovations- og vækstmiljø inden for additiv fremstilling. AM Hub er etableret via en bevilling fra Industriens Fond og der kan læses meget mere om projektet på AM Hubs egen hjemmeside.

Mads Kjøller Damkjær
Formidlingsansvarlig/Direktør
Telefon: 29 84 81 19
Mail: md@am-hub.dk

Kontakt

Spørgsmål vedrørende Industriens Fonds engagement i det nye initiativ kan stilles til fondens sekretariat.

Ole Østrup
Formidlingsansvarlig
Telefon: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.