Skolernes Innovationsdag træner hjerner landet over

Skolernes Innovationsdag er for hjernen, hvad skolernes motionsdag er for kroppen. Industriens Fond og Experimentarium står bag dagen, som sætter kreativitet og innovation på skoleskemaet for elever og lærere fredag den 12. april 2019.

Innovation starter altid med en god idé! Og evnen til at få gode idéer er en ’muskel’, som vi alle kan træne og forbedre – lige som vi kan lære og blive bedre til at skrive, regne eller tale tysk. Det er baggrunden for Skolernes Innovationsdag, som i år foregår den 12. april 2019.

Opbakningen til den hjernestyrkende innovationsdag er landsdækkende – i 2018 deltog således en fjerdedel af alle danske skoler, fordelt på hele 95 danske kommuner, i Skolernes Innovationsdag. Experimentarium tog initiativ til den første innovationsdag i 2014.

”Der er vokset en tydelig interesse for kreativitet, innovation og iværksætteri frem i Danmark – og det er et ubetinget gode. Et samfund som ikke udvikler sig går nemlig i stå. Men ved at hjælpe vores børn med at bevare og udvikle deres nysgerrighed og evnen til at tænke frit, styrker vi et konkurrencedygtigt Danmark, hvor unge mennesker bliver til kreative, idérige borgere og dygtige, nytænkende medarbejdere i erhvervslivet,” siger Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond.
 

800 skoleelever træner hjernen på Experimentarium

Den 12. april får Experimentarium besøg af 800 skoleelever, som skal følge et særligt hjernetræningsprogram med afsæt i nyere hjerneforskning. De skal blandt andet visualisere deres idéer til, hvordan skolen kan blive mere kreativ og innovativ, og hvordan der kan komme mere bevægelse ind i skoledagen – hjernen skal nemlig have masser af ilt og næring for at få de bedste tænke-betingelser.

Landet rundt kan skolerne frit deltage i Skolernes Innovationsdag ved at downloade det gratis undervisningsmateriale, som er udviklet af Experimentarium og Clio Online. 

”Vi er stolte over, at skolerne har taget så flot imod Skolernes Innovationsdag. Den vigtigste pointe er, at kreativitet og innovation ikke er noget, der er forundt nogle få, men noget, vi allesammen kan øve os i og bruge til at gøre livet bedre for os selv og hinanden,” siger Kim Gladstone Herlev, adm. direktør for Experimentarium.

Industriens Fond støtter Skolernes Innovationsdag med godt to millioner kroner frem til 2020 og har også støttet udviklingen af ’Idéværket’ og ’Opfindelsernes Hus’, Experimentariums interaktive udstillinger om innovation.

Projekt data

OM PROJEKTET

Skolernes Innovationsdag er Danmarks nationale årlige temadag om innovation, og i år er det den 12. april. Læs mere om Skolernes Innovationsdag her på hjemmesiden eller ved at besøge Experimentariums hjemmeside.

TO UDSTILLINGER

Industriens Fond har tidligere støttet to udstillinger i det nye Experimentarium: Opfindelsernes Hus og Idéværket. De kommer begge til at spille en central rolle på Skolernes Innovationsdag. Læs mere om udstillingerne her på hjemmesiden.

KONTAKT

Eventuelle spørgsmål angående Industriens Fonds støtte til det nye projekt kan stilles til fondens sekretariat.

Ole Østrup
Formidlingschef
Telefon: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.