Rekordstort afkast, øget uddelingsramme og nyt bestyrelsesmedlem

Industriens Fond har i 2017 uddelt 170,5 mio. kroner til 32 nye projekter. Det fremgår af fondens årsrapport for 2017. Salget af Nykredit-aktier har påvirket fondens afkast markant og har medført, at uddelingsrammen fremadrettet er hævet og sat til en kvart milliard kroner i 2018.

Industriens Fond uddelte i 2017 godt 170 mio. kroner til projekter der sigter efter at fremme dansk konkurrenceevne. Det tal forventes at stige i 2018.

”Vores ambition er at kunne uddele i omegnen af en kvart milliard kroner inden året er omme. Det er et betydeligt løft i fondens filantropiske virke. Forøgelsen er blevet mulig, efter at fonden i efteråret fik mulighed for at afhænde en stor portion aktier i Nykredit, som hidtil ikke kunne omsættes, og som heller ikke gav løbende afkast. Fonden fik således 3 milliarder nye kroner ind på kontoen i 2017, og den formue skal nu give et ekstra afkast, som skal ud og arbejde til gavn for erhvervslivets konkurrenceevne,” siger Industriens Fonds bestyrelsesformand Sten Scheibye om salget af Nykredit-aktier og den nye uddelingsramme.

Med kursgevinsten fra Nykredit-aktierne på mere end 2,2 mia. kroner, samt et afkast på 6,1 procent af fondens øvrige investerede midler, kan Industriens Fond se tilbage på et 2017 med et usædvanligt højt afkast, der kan opgøres til 2,53 mia. kroner.
 

Strategien genbesøges

Ændringen i forventningen til løbende afkast af Fondens formue falder sammen med et planlagt og gennemgribende eftersyn af Fondens strategi.

”Fondens bestyrelse påbegyndte i 2017 en proces hvor vi grundigt og målrettet tager fat på at genbesøge Industriens Fonds strategi. Fondens likvide formue og fondens uddelingsniveau vil selvfølgelig være på agendaen i strategiarbejdet, men vigtigst i arbejdet bliver en form for ’omverdensanalyse’, så fonden får et tydeligere billede af, hvilke forandringer der er sket i det omgivende samfund siden den nuværende strategi blev formuleret for år tilbage, og at fonden dermed får mulighed for at placere sin indsats der hvor vi finder, at den gør mest nytte,” siger bestyrelsesformand Sten Scheibye, der dog i første omgang kan se tilbage på et 2017, hvor to temaindkaldelser var medvirkende til at 194 projektforslag blev forelagt fondens bestyrelse og 32 nye projekter blev sat i søen med fokus på blandt andet nye digitale forretningsmodeller, ledergerningen i dansk erhvervsliv og betydningen af FN’s 17 Verdensmål for danske virksomheder.
 

Nyt bestyrelsesmedlem

Industriens Fonds bestyrelse har i forbindelse med sit årsmøde som nyt bestyrelsesmedlem valgt Marie-Louise Bjerg. Marie-Louise Bjerg er adm. direktør i Mountain Top Industries ApS og har erfaring med både ledelse, produktudvikling, produktion, afsætning og strategiimplementering, ligesom hun også kender til uddannelses- og kompetencebehovet i industrien. Hun erstatter Torben Svanholm, adm. direktør i RM Rich. Müller A/S, som havde meddelt, at han efter mere end 12 år i bestyrelsen ikke ønskede genvalg.

  • Læs Industriens Fonds Årsrapport 2017

Projekt data

Årsrapport 2017

Benyt linket nedenfor, for at læse Industriens Fonds årsrapport 2017.

  • Læs Industriens Fonds Årsrapport 2017

Pressemeddelelse

Via nedenstående link kan pressemeddelelsen om Industriens Fonds Årsrapport hentes som PDF-fil.

  • Læs pressemeddelelse

Projekter

Læs mere om projekterne i Industriens Fonds projektportefølje her.

  • Læs om projekterne

Temaindkaldelser

Læs om de to temaindkaldelser som blev udbudt i 2017 – og alle tidligere temaindkaldelser udbudt af Industriens Fond.

  • Temaindkaldelser

Yderligere info

Eventuelle spørgsmål vedrørende årsrapporten kan stilles til Industriens Fonds sekretariat.

Ole Østrup
Formidlingsansvarlig
Mail: oos@industriensfond.dk
Telefon: 23 80 06 60

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.