Rejsegilde på Europaskolen

En milepæl blev markeret i forbindelse med opførelsen af den nye Europaskole. Mandag blev der nemlig afholdt rejsegilde i Carlsberg Byen.

I løbet af skoleåret 2018/2019 åbner den nye Europaskole i Carlsberg Byen, hvor skolens mange elever og lærere flytter ind. Skolen er allerede i drift og har siden 2014 huset omkring 200 elever i de midlertidige lokaler på skolen i Sydhavnen og i dette skoleår på Kirsebærhavens Skole. Sådan ventes det at være indtil skolen i Carlsberg Byen står færdig og kan åbne dørene for ca. 900 elever og lærere.

Europaskolen skal bidrage til fastholdelsen af værdifuld international arbejdskraft i Danmark ved at give mulighed for at sende børn i en offentlig skole med undervisning af høj, international kvalitet.
 

MODERNE ARKITEKTUR

Europaskolen vil omfatte i alt 14.000 kvadratmeter fordelt på fem etager med en transparent og åben facade, således at indeliv og udeliv flyder sammen.

Foruden undervisningslokaler vil bygningen også huse fritidstilbud, idrætshal og udeareler. Bag opførelsen af Europaskolen står Realdania, Novo Nordisk Fonden, Nordea-fonden og Industriens Fond. Det er BAM Danmark, der i praksis har stået i spidsen for byggeriet i samarbejde med tegnestuerne Vilhelm Lauritzen og NORD Architects Copenhagen samt EKJ rådgivende ingeniører.
 

SKOLER STYRKER BYLIVET OG MANGFOLDIGHEDEN

Skoler og andre undervisningsinstitutioner er vigtige elementer for at et mangfoldigt byliv kan udfolde sig blandt beboerne, handlende og besøgende. Det forventes, at Europaskolen, der kommer til at ligge i smukke omgivelser omgivet af boliger, butikker, caféer og fredede bygninger, herunder Maskincentralen og Kedelhallen, vil sprudle af liv og tiltrække elever fra hele hovedstadsområdet – og hele verden.

Projekt data

EUROPASKOLEN

Europaskolen i København åbnede midlertidigt i august 2014 i Sydhavnen. I 2018 åbner Europaskolen således i Carlsberg Byen, hvor skolens mange elever og lærere flytter ind. Læs mere om Europaskolen her på hjemmesiden.

FLERE FONDE BAG EUROPASKOLEN

Carlsberg Byen er bygherre og byggeriet tilvejebringes af Københavns Kommune, Realdania, Novo Nordisk Fonden, Nordea-fonden og Industriens Fond i fællesskab. Besøg projektparterne her.

CARLSBERG BYEN

I løbet af de næste mange år bliver Carlsbergs historiske grund forvandlet til et nyt bykvarter, hvor moderne arkitektur spiller sammen med kvarterets mange smukke, bevaringsværdige og fredede bygninger. København får et nyt byrum med høje tårnhuse, grønne haver, smalle gader og åbne pladser, som danner rammen om byliv, boliger, butikker, caféer, kontorer og uddannelses- og kulturinstitutioner. Heriblandt altså også den nye Europaskole.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.