Rapport viser vækstvejen

Hvert år etableres 30.000 nye virksomheder i Danmark. Men mange forsvinder igen og kun få formår at vokse. Ny rapport kortlægger udfordringerne og giver gode råd med på vejen.

Omkring 30.000 nye virksomheder etableres årligt i Danmark. Men i løbet af 3-5 år er over halvdelen forsvundet igen, mens langt hovedparten af de resterende forbliver små. Projektet ’Entreprenørskab for vækst’ har stillet skarpt på nogle af de faktorer, der fører til, at så få nystartede danske virksomheder opnår stordrift og skala.

Ny rapport

Projektet har nu udgivet rapporten ’Ledelseskompetencer for vækst’. Rapporten viser at udefrakommende kompetencer er en helt afgørende faktor – eller kan være det. Det kan typisk være personer, som entreprenøren indhenter i opstartsfasen til at danne iværksætterteams, eller personer, som bliver inddraget lidt senere for at indgå i bestyrelser.

Et af de vigtigste formål med rapporten har været at få en bedre forståelse for, hvordan man optimerer kompetencer i nye virksomheder, og hvordan de igen forbedrer mulighederne for overlevelse og vækst.

Rapporten skal yderligere målrettes til iværksættere

Med udgangspunkt i et omfangsrigt empirisk materiale giver rapporten anvisninger på, hvad entreprenører kan gøre for at gøre deres virksomheder mere konkurrencedygtige. Rapporten er resultatet af såvel kvantitative som kvalitative undersøgelser. Den kvantitative del benytter sig af omfattende talmateriale fra Danmarks Statistik, som går årtier tilbage i tiden og giver et billede af danske iværksættere i et makro-perspektiv. I den kvalitative del af projektet har forskerne interviewet 42 personer fra 24 virksomheder for at opnå en bedre forståelse for, hvad der virker for dem og hvorfor.

Rapporten præsenteres også på ovenstående film og skal senere udbredes yderligere ved arrangementer i erhvervslivet og gennem letanvendelige materialer udarbejdet af projektet.

Projekt data

Projektet

Rapporten om iværksætteri og ledelse udspringer af projektet ‘Entreprenørskab for vækst’.

Rapporten

Den netop offentliggjorte rapport kan læses via linket nedenfor. Her kan også ses en video om rapporten og dens konklusioner og vejledninger.

Temaindkaldelse

Projektet ‘Entreprenørskab for vækst’ udspringer af den temaindkaldelse om flere vækstiværksættere i Danmark, som Industriens Fond stod bag i 2013. Læs om denne og øvrige temaindkaldelser her.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.