Projekt sætter nye standarder

Nyt projekt skal sikre en endnu stærkere og konkurrencedygtig vindindustri i Danmark. På sigt vil projektets erfaringer også blive benyttet i andre industrier.

Den danske vindindustri er i verdensklasse og danske producenter og leverandører er aktive verden over. Ønsket om en fortsat konkurrencedygtig og førende dansk vindindustri ligger blandt andet til grund for støtten fra Industriens Fond. Men arbejdet med standarder skal også på agendaen i andre brancher.

Standarder og succes hænger sammen

Virksomheder, der har høj produktivitet, eksport og vækst, er også virksomheder, der anvender internationale standarder. Derfor skal flere danske virksomheder arbejde aktivt med at leve op til disse standarder og dermed blive mere konkurrencedygtige. Projektet ’Nye Standarder i Vindindustrien’ tager udgangspunkt i vindindustrien. Men vindindustrien er i dag en integreret del af den danske industri som helhed, og på sigt skal projektets erfaringer og metoder også benyttes i andre industrier.

Projektets målsætning er således, at endnu flere virksomheder, i mange brancher, gør de internationale standarder til en naturlig del af virksomhedens arbejde.

Om projektet

Projektet er udviklet i samarbejde med brancheforeningen Vindmølleindustrien, som vil drive projektet i de kommende tre år. Blandt de involverede i projektet er også en række danske virksomheder som er underleverandører til vindindustrien og sidst, men ikke mindst, er også Dansk Standard og et relevant GTS-institut involveret.

Projektet består af en række forskellige aktiviteter med definerede målsætninger og succeskriterier. Alt i alt løber projektet frem til 2017.

Projekt data

Om Projektet

Læs meget mere om projektets aktiviteter har på siden.

projektdeltagere

I projektet deltager en række virksomheder i den danske vindindustri. Derudover er projektet udviklet sammen med brancheforeningen Vindmølleindustrien. Ydermere har Dansk Standard og Force Technology nogle vigtige roller i projektet.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.