Øg omsætningen med en bestyrelse og bedre ansættelsesforhold

To nye rapporter fra Center for Ejerledede Virksomheder belyser merværdien af en bestyrelse, og giver små selskaber værktøjer til at fastholde de ansatte.

Tusindvis af ejerledere er i gang med eller er allerede dybt involverede i planlægningen af egen og virksomhedens fremtid. Og mange ejerledede virksomheder står overfor at skulle skifte ejer i de kommende år.

Center for Ejerledede Virksomheder udvikler forskningsbaseret viden og værktøjer til langsigtsplanlægning og udvikling i ejerledede virksomheder og har i den forbindelse udgivet en række rapporter. Ottende og niende rapport er nu på gaden og sætter fokus på ejerlederens erfaring med anskaffelse af en bestyrelse, samt medarbejderfastholdelse.

Bestyrelsen og de ansatte

Den ottende rapport handler om værdien af at have en bestyrelse i ejerledede virksomheder. Rapporten ser på udbredelsen af bestyrelser i aktie- og anpartsselskaber, og analyserer sammensætningen af medlemmer, deres uddannelses- og erfaringsbaggrund samt vækstmulighederne ved at optage eksterne medlemmer. Endeligt kommer rapporten med praktiske anbefalinger til, hvordan små selskaber får sat gang i omsætningen og produktivitet ved at etablere en bestyrelse.

Projektets niende rapport fokuserer på problematikken omkring fastholdelse af medarbejdere. Den afdækker ansættelsesforhold og ejerledede virksomheders særlige udfordringer ved at fastholde medarbejdere i de første år. Rapporten afdækker rekruttering og personalepraksis, og afrundes med en anvendelsesorienteret model til ejerlederen. Værktøjet kortlægger de forhold, som med fordel kan forbedre forholdene hos de ansatte og derved øge selskabets performance.

Rapporterne er frit tilgængelig på hjemmesiden og kan læses nedenfor.

Rapport #8:
Værdien af en bestyrelse

Læs rapport

Rapport #9:
Fastholdelse af
medarbejdere 

Læs rapport

Center for Ejerledede Virksomheder blev etableret i 2014 som et samarbejde mellem Copenhagen Business School, INSEAD og Industriens Fond for at hjælpe danske ejerledede virksomheder. Centeret bygger derudover på et samarbejde mellem internationale forskere inden for økonomi, finansiering, revision, ledelse og erhvervspsykologi samt erhvervslivet, herunder særligt ejerledere og revisorer.

Projekt data

CENTERET

Center for Ejerledede Virksomheder blev etableret i 2014 og har hjemme på Copenhagen Business School. Centeret bidrager med vidensopbygning, dialogværktøjer og uddannelsesaktiviteter til at styrke langsigtsplanlægning og udvikling i ejerledede virksomheder.

RAPPORTER

Center for Ejerledede Virksomheder har allerede udgivet flere publikationer og undersøgelser af ejerledelse og ejerskifte i Danmark og vil i de kommende år udgive de to sidste rapporter i serien. Alle publikationerne er frit tilgængelige her på hjemmesiden og kan læses ved at besøge nedenstående link.

PROJEKTER

Flere projekter støttet af Industriens Fond har set dagens lys hos Center for Ejerledede Virksomheder. Blandt andre projekterne ’Ledelse ved ejerskifte’ og ’iLEAD’. Læs mere om projekterne her på hjemmesiden.

TEMAINDKALDELSE

Center for Ejerledede Virksomheder blev etableret i kølvandet på en temaindkaldelse som Industriens Fond afholdte med fokus på vækst gennem ejerskifter. Læs mere om denne temaindkaldelse og Industriens Fonds øvrige temaindkaldelser.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.