Nyt vandprojekt løfter flere virksomheder ud på det kinesiske marked
Et nyt projekt fra Eksportforeningen med støtte fra Industriens Fond vil gøre det muligt for flere danske virksomheder at finde relevante partnere og indgå i kommende vandprojekter på markedet.
11. januar 2019
Det kinesiske marked byder på et stort potentiale, men det er svært tilgængeligt for især SMV’er, der mangler ressourcer og kompetencer til at kunne realisere salg i Kina. Projektet U-S-E Water modtager støtte fra Industriens Fond som en del af temaindkaldelsen Globale Alliancer, der sætter fokus på nye måder at samarbejde på, på tværs af landegrænser og kontinenter og støtter ideer, som har potentiale til at styrke dansk erhvervslivs relationer til globale aktører.
Projektet henvender sig til danske SMV’er, som har potentialet til at sælge deres produkter på det kinesiske marked. Derudover har danske eksportvirksomheder, som er etablerede i Kina, mulighed for at deltage i projektet. På den måde skal U-S-E Water både være løftestang for SMV’er til at etablere og skabe vedvarende eksport til markedet og bidrage til øget vækst i Kina for eksisterende eksportører.
Mads Lebech, adm. direktør i Industriens Fond begrunder opbakningen til projektet:
”Danmark er frontløber på vandteknologiske løsninger, som kinesiske aktører efterspørger, men det er svært for SMV’erne at knække koden til markedet og for de større virksomheder at øge salget. Gennem projektet bliver virksomhederne en del af en skræddersyet og målrettet indsats, som skal forløse det store potentiale, der er for at øge det danske bidrag til at løse udfordringer inden for vand og spildevand i Kina.”
På flere fronter
U-S-E Water-projektet bliver drevet af Eksportforeningens vandnetværk Danish Water Technology Group. Industriens Fond indgår i samarbejde med foreningen omkring projektet og støtter det med cirka 7 millioner kroner. Ifølge Ulrik Dahl, CEO, Eksportforeningen er Kina et svært marked, der kræver stor viden, kompetencer og de rette produkter for at komme ind som leverandør.
”I projektet arbejder vi på flere fronter – i Danmark med at give viden og afklare potentialet for danske leverandører, og i Kina med at skabe bevidsthed om og øget efterspørgsel efter danske produkter. Den model kan bringe danske SMV’er ind på markedet og støtte etablerede virksomheder yderligere,” siger Ulrik Dahl, der har 20 års erfaring i at hjælpe danske virksomheder ind på det kinesiske marked blandt andet som chef for handelsafdelingen på Generalkonsulatet i Shanghai.
Dansk/kinesisk samspil
Vandcenter Syd, Udenrigsministeriet og Shanghai Environmental Protection Industry Association er partnere iprojektet, som dermed er forankret i både Danmark og Kina. Eksportforeningens kontor i Shanghai vil spille en aktiv rolle i projektet og sørge for en tæt dialog med kinesiske kunder og samarbejdspartnere i tæt samspil med virksomhederne og partnerne.
Inddragelsen af det kinesiske kontor sker for at imødekomme et stort behov for at skabe viden om danske kompetencer hos kinesiske partnere og opbygge kontakt til potentielle distributører, rådgivere og entreprenører gennem partnerskaber og alliancer. Dertil kommer, at virksomhederne ofte har behov for viden om krav, kunder og projekter i Kina, før de går ind på markedet, og her kan projektet bidrage.
Aktiviteter i hele landet
Helt konkret starter projektet op i januar med informationsmøder i København og Skanderborg, hvor virksomhederne kan høre nærmere. Næste skridt er en markedsundersøgelse for interesserede danske virksomheder, hvor formålet er screening og afklaring af, hvilke produkter og services virksomhederne har mulighed for og størst potentiale for at sælge i Kina.
Dertil kommer flere besøg til og fra Kina, hvor deltagerne kommer i tæt dialog med kinesiske beslutningstagere, partnere og slutkunder.
Endelig tager projektet flere gange på roadshows i Kina, hvor relevante kinesiske samarbejdspartnere deltager, og Eksportforeningen inviterer dem til Danmark for at møde potentielle danske leverandører af vandteknologiske løsninger. Gennem hele projektet arbejder Eksportforeningen med denne tilgang, og målet er at flere danske vandvirksomheder får startet eller øget salget i Kina.
Fakta om projektet U-S-E Water
- Eksportforeningen og netværket Danish Water Technology Group står bag projektet, som Industriens Fond støtter med cirka 7 millioner kroner.
- Projektets mål er at skabe et vedvarende salg af danske SMV’ers løsninger til vandprojekter i Kina og bidrage til øget salg hos virksomheder, der har salg i Kina.
- Projektet ruster virksomhederne til salg ved at opbygge viden og tilbyde afklaring af produkter og potentialer i Kina, hvor krav, kunder med videre adskiller sig fra andre markeder. Samtidig arbejder parterne bag projektet på at skabe kendskab og øget interesse for danske produkter hos kinesiske aktører på markedet.
- Projektet omfatter aktiviteter i form af seminarer, roadshows, indgående delegationer og kundebesøg med virksomhederne og løbende videndeling mellem SMV’er og store virksomheder i projektet, den øvrige danske vandbranche og den kinesiske industri.
- Projektet løber over tre år, og efter afslutning viderefører Eksportforeningen indsatsen i Danish Water Technology Group China.
- Læs mere på www.usewater.com
Fakta om informationsmøder
Det er gratis for interesserede virksomheder at deltage i informationsmøder i januar 2019 omkring projektet og det mulige potentiale for den enkelte virksomhed. Møderne finder sted:
- 14. januar 2019 hos Rambøll i København
- 15. januar 2019 hos AquaGlobe i Skanderborg
Læs mere om projektet i vedhæftet projektbeskrivelse.
Yderligere informationer
Ulrik Dahl, CEO, Eksportforeningen, telefon 30 31 87 88, ulrik.dahl@dk-export.dk
Kira Weis Klinke, projektleder, Industriens Fond, telefon 33 37 62 07, kwk@industriensfond.dk
Projekt data
PROJEKTET
Læs mere om U-S-E Water og baggrunden for Fondens bevilling her på hjemmesiden.
- U-S-E Water
KONTAKT
Spørgsmål vedrørende projektet SDG Accelerator kan stilles til Industriens Fond.
Ole Østrup
Formidlingschef
Mail: oos@industriensfond.dk
Telefon: 23 80 06 60