Nyt hus med fokus på HealthTech

Praksis- og Innovationshus skal rumme sengestuer, fødestuer, dagligstuer og andre miljøer, hvor ny teknologi og nye produkter kan testes.

I løbet af de kommende år færdiggøres det nye Praksis- og Innovationshus, som kommer til at være tilknyttet Professionshøjskolen Metropol på Nørrebro i København.

En stor del af husets indvendige indretning baserer sig på en bevilling fra Industriens Fond. Bevillingen fører til, at huset indrettes med lokaler der til forveksling ligner fødestuer, hospitaler eller ældreboliger. Heri kan danske virksomheder teste ny velfærdsteknologi i et praksisnært miljø, hvor både borgere, studerende og fagpersonale kan være med i idéudviklingen og dermed bidrage med erfaringer og konkrete testresultater.

Med huset får danske virksomheder således adgang til et virkelighedsnært testmiljø, hvor innovation og produkt- og metodeudvikling kan foldes ud og evalueres.

Klar i 2017

Huset ventes at stå klar til brug i løbet af 2017 og målsætningen er at mindst ti virksomheder årligt benytter husets faciliteter. Derudover tjener huset løbende som undervisningssted for de mange studerende på Professionshøjskolen Metropol, for eksempel sygeplejersker, ergoterapeuter, fysioterapeuter, jordmødre og socialrådgivere.

Nedenfor findes et par billeder af husets etablering. Indretningen ligger fortsat et stykke ude i fremtiden, men rammerne er så småt ved at forme sig.

Projekt data

Projektet

Med en bevilling på 10,5 mio. kroner har Industriens Fond støttet indretningen af det nye Praksis- og Innovationshus på Nørrebro. Huset er tilknyttet Professionshøjskolen Metropol, men vil også henvende sig til danske virksomheder. Det sker gennem muligheden for at få testet og færdigudviklet nye produkter og teknologier inden for velfærdsområdet. For at det lader sig gøre bedst muligt, så indrettes huset med virkelighedsnære simulationsmiljøer og nyttige evalueringsværktøjer.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.