Ny teknologi på tur

Med en køreplan der har dækket det meste af Danmark, så har Det Mobile FabLab været i dialog med næsten 30.000 besøgende, deriblandt mange virksomheder.

Det Mobile FabLab er fyldt op til randen med en lasercutter, 3D-printere, en CNC-fræser og andre moderne produktionsværktøjer. Med de fire hjul under sig har de moderne teknologier kørt land og rige rundt siden 2013, hvor Industriens Fond og Væksthus Sjælland for første gang satte nøglen i motoren på Det Mobile FabLab.
 

Udbrede ny teknologi

Målet med etableringen var blandt andet, at Det Mobile FabLab skulle bidrage til et bedre kendskab til nye prototype- og produktionsteknologier. Både hos studerende, undervisere, iværksættere og ikke mindst danske virkosmheder. Kun med en højere grad af kendskab og erfaring, kan virksomheder inddrage de nye teknologier i den daglige drift og arbejdet med innovation og produktudvikling.
 

Mange virksomheder på besøg

Godt 6.000 personer fra dansk erhvervsliv har besøgt Det Mobile FabLab og mere end 200 virksomheder har indgået i rådgivnings- og innovationsforløb i forbindelse med besøg i bussen. Det har ført til nye løsninger i virksomhederne, nye måder at føre kundedialog på og nye metoder til produktudvikling.
 

Case-samling

Tyve gode eksempler på brugen af de nye teknologier er samlet i et case-katalog som kan læses her på siden. I kataloget findes både eksempler fra nye og etablerede virksomheder.

  • Læs case-kataloget

Ligeledes kan man her på hjemmesiden læse om baggrunden for, at Det Mobile FabLab blev etableret for godt og vel to år siden. Desuden kan man også læse mere på projektets egen hjemmeside.

  • Læs mere om Det Mobile FabLab
  • Besøg Det Mobile FabLab

Projekt data

Det Mobile Fablab

Ved at fylde en bus op med moderne produktionsteknologier har Det Mobile Fablab været med til at udbrede kendskabet til og brugen af lasercuttere, 3D-printere, CNC-fræsere og andre redskaber i en række danske virksomheder.

  • Læs virksomhedscases

Mange interesserede

De nye teknologier og værktøjer fra Det Mobile Fablab har mødt stor interesse flere steder i Danmark. Nogle af projektets målsætninger, erfaringer og resultater er samlet i en kort rapport, der kan læses her på siden. Alt i alt har næsten 30.000 personer besøgt Det Mobile FabLab.

  • Læs rapport

Projektet

Det Mobile FabLab er tilvejebragt i et samarbejde mellem Væksthus Sjælland og Industriens Fond. Læs mere om projektet her på hjemmesiden eller besøg Det Mobile FabLabs egen hjemmeside.

  • Læs mere om projektet
  • Besøg Det Mobile FabLab

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.