Ny guide til medarbejderfastholdelse

Mentorordning hjælper medrejsende ægtefæller i job. Det kan gøre det yderligere attraktivt for udenlandske nøglemedarbejdere, at slå sig ned i Danmark og i dansk erhvervsliv.

Projektet Career Mentoring Programme arbejder med at få medrejsende ægtefæller ind på det danske arbejdsmarked. Det er ikke en let opgave. Men et målrettet arbejde med mentorforløb som den primære aktivitet, har vist sig at kunne bidrage til medrejsende ægtefællers indtræden på det danske arbejdsmarked.

Erfaringer fra mentorforløbene er nu samlet i en 10-trins mentorguide, der nu udgives på engelsk. Guiden er udviklet for at dele viden og inspirere forskellige aktører og organisationer til at oprette lignende tiltag.

Trin for trin forklarer guiden, hvordan man opretter en succesfuld mentorordning fra de indledende overvejelser om programindhold, rekruttering af mentorer og mentees til forventningsafstemning og evaluering. Endvidere giver guiden gode tips og eksempler fra projektets egen mentorordning, ligesom der gives direkte adgang til en række nyttige værktøjer for praktikeren.

Career Mentoring Programme gennemføres i et samarbejde mellem Lyngby-Taarbæk Vidensby og Industriens Fond og sigter altså efter at styrke tiltrækning og fastholdelse af internationale specialister i Danmark.

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.