Nordic Health Lab indgår nyt partnerskab

Gennem nye partnerskaber går Nordic Health Lab efter at samskabe og teste nye løsninger til sundhedssektoren. Målet er at accelerere udviklingen af innovative sundhedsløsninger.

Forebyggelse kommer mere og mere i fokus i sundhedssystemet. Allerede i dag skyldes omkring 70 procent af alle dødsfald i verden, ifølge World Health Organization, kroniske lidelser og livsstilsrelaterede sygdomme. Et tal der forventes at stige i takt med den stigende levealder.

Efterspørgslen stiger derfor på nye løsninger, der kan holde mennesker raske i længere tid og som kan give tidlige diagnoser og redskaber til, at sygdomme fylder så lidt som muligt. De løsninger skal i højere grad skabes og testes i Danmark gennem Nordic Health Lab.

Det innovative testlaboratorium som Nyt Hospital Nordsjælland og Industriens Fond etablerede sidste år har netop indgået en ambitiøs partnerskabsaftale med Roche Diagnostics.

Aftalen giver Roche Diagnostics mulighed for hurtig ”prototyping” og afprøvning af sundhedsløsninger i et virkeligt testmiljø. Det kan for eksempel være tests på hospitalet, på tværs af sundhedssektoren eller hjemme hos borgeren, inden produkterne kommer ud på det voksende internationale marked. Samtidig får danske læger, sygeplejersker, borgere og patienter mulighed for at præge løsningerne og hurtigt nyde godt af dem,” siger Sysser Ærtebjerg, der er CEO i Nordic Health Lab.
 

nye samarbejder kræves

Det danske sundhedsvæsen kan potentielt stå over for en stor digital transformation, der kan gøre det lettere for den enkelte borger at undgå at blive syg og at leve med sygdom. For eksempel kan man som borger i fremtiden forvente hurtigere at kunne opspore ubalancer i eksempelvis hjerterytme eller blodmålinger. Man kan også forvente at få stillet diagnoser tidligere – for eksempel derhjemme i stedet for på hospitalet. Men potentialet i at bruge patienters data gennem nye teknologier og datadrevne løsninger er langt fra forløst endnu.

På tværs af det danske sundhedsvæsen er vi ikke gode nok til at dele eller bruge de data, der allerede findes om en række sygdomme. Sundhedsvæsenet mangler både løsninger og kompetencer, som Roche Diagnostics har, og jeg har store forventninger til det nye unikke samarbejde, som også vil inkludere andre parter og naturligvis ske under strenge datasikkerhedshensyn. I det hele taget er der brug for at nedbryde grænser imellem fag og brancher og skabe nye typer samarbejde, så vi udnytter ny viden om sundhed, design og teknologi. Det er Nordic Health Lab sat i verden for“, siger Henrik Schødts, der er bestyrelsesformand i Nordic Health Lab.

Gennem det nye samarbejde med Roche Diagnostics kan man for eksempel forestille sig, at læger på hospitalet vil kunne udvikle bedre metoder til at stille hurtigere og mere præcise diagnoser på baggrund af anonymiseret data, behandle flere borgerne, inden sygdom udvikler sig, og hjælpe med at forebygge. Netop den type samarbejde på tværs af sektorer, er Nordic Health Lab etableret for at facilitere. Det gør Nordic Health Lab til en særlig partner.

Hvis det danske sundhedsvæsen skal kunne imødekomme udfordringerne, kravene og forventningerne, er der behov for, at alle interessenter tænker kreativt. Nye samarbejdsmodeller og samskabelse er én vej, og dette partnerskab vil gøre det muligt at udvikle og afprøve nye
løsninger effektivt på et reelt testmarked på en måde, vi aldrig har prøvet før. Vores langsigtede prioritet ligger inden for tidlig opsporing og forebyggelse. Vi vil opleve problemer undervejs, men vi er ikke i tvivl om, at vi vil være i stand til at udvikle bæredygtige løsninger til gavn for patienterne
,” vurderer Esther de Rooij, adm. direktør hos Roche Diagnostics A/S. 

Hendes forventninger til samarbejdet støttes og suppleres af egne kollegaer.

Fra den internationale del af Roche Diagnostics er vi meget begejstrede for partnerskabet mellem Nordic Health Lab og vores danske selskab. Det er vores ambition at række ud til kreative og kompetente partnere for sammen at skabe bæredygtige sundhedsløsninger. Vi er overbeviste om, at vi har fundet sådan en partner i Nordic Health Lab, og jeg ser frem til at følge dette samarbejde tæt,” fortæller Harald Borrmann, som er Head of EMEA Sub-Region North-West i Roche Diagnostics.

Nordic Health Lab indgik i juni desuden en samarbejdsaftale med det israelske hospital Sheba Medical Centre, mens danske Roche Diagnostics nu er blevet testlaboratoriets første kommercielle partner. Der kan læses meget mere om Nordic Health Lab her på Industriens Fonds hjemmeside.

Projekt data

PROJEKTET

Nordic Health Lab er skabt for at styrke innovationen i virksomheder, der beskæftiger sig med sundhed, velfærd og forebyggelse. Men også med et ønske om at arbejde på tværs af brancher og bruge idéer og løsninger fra andre brancher.

Partneraftalen

Roche Diagnostics og Nordic Health Lab har i september indgået en partnerskabsaftale:

  • Intentionen med aftalen mellem Roche Diagnostics Danmark og Nordic Health Lab er sammen at skabe morgendagens løsninger inden for sundhedsteknologi og diagnostik. Det skal ske gennem hurtig prototyping og afprøvning af løsninger i det virkelige testmiljø, som Nordic Health Lab er.
  • Med aftalen vil en række projekter blive sat i gang, forventeligt inden for fremtidens patientforløb, forebyggelse og inddragelse af det omkringliggende samfund. Samarbejdet vil også have til formål at udvikle nye værdibaserede forretningsmodeller i sundhedsvæsenet.

KONTAKT

Spørgsmål vedrørende Industriens Fonds engagement i Nordic Health Lab kan stilles til fondens sekretariat.

Ole Østrup
Formidlingschef
Telefon: 23 80 06 60
Mail: oos@industriensfond.dk

Nyhedsbrev

Industriens Fond udsender nyhedsbreve én gang om måneden med seneste nyt fra Fonden

Ved tilmelding bekræfter jeg mit ønske om at modtage nyhedsbreve fra Industriens Fond. I må desuden gerne invitere mig til livearrangementer, webinarer og konferencer via email. Jeg kan til enhver tid trække mit samtykke tilbage. Når jeg tilmelder mig nyhedsbrevet, bekræfter jeg at have læst og accepteret Industriens Fonds persondatapolitik.